Peste 2600 de cazuri de viroze respiratorii, pneumonii şi gripă

> Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire au fost înregistrate în rândul copiilor

Potrivit statisticii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în perioada 11-17 februarie a.c., în judeţ s-au raportat 24 de cazuri de gripă, cu 21 de internări. Cele mai multe cazuri, 12, au fost diagnosticate la persoane din grupa de vârstă 15-49 de ani, iar alte şase cazuri, la grupa de vârstă peste 65 de ani.

În aceeaşi perioadă au mai fost înregistrate 2076 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cea mai afectată grupă de vârstă fiind cea de 5-14 ani, la care s-au raportat 653 de cazuri, dar şi la grupa de vârstă 15-49 de ani, cu 510 cazuri.

Din totalul pacienţilor diagnosticaţi cu IACRS, 57 au necesitat internarea în spital, 24 dintre ei fiind copii cu vârsta de până la 14 ani.

Conform sursei citate, alte 535 de cazuri de pneumonie au fost înregistrate în intervalul menţionat, cu 112 internări, cele mai multe cazuri, 116, fiind la grupa de vârstă 15-49 de ani, în timp ce 223 de cazuri s-au raportat la copii cu vârsta până în 14 ani.

De la debutul sezonului rece 2018 – 2019, în judeţ s-au înregistrat două cazuri de deces, unul provocat de gripă şi altul de pneumonie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: