Gheorghe Flutur, cu lopata la şoseaua de centură a Sucevei

> Am venit să dau o mână de ajutor, pentru că în iunie trebuie să fie gata şi nu vreau să amânăm din nou. Mai au patru luni şi au realizat doar 10% din ceea ce s-au angajat, iar lumea aşteaptă deblocarea traficului în Suceava, a spus preşedintele CJ Suceava

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu mai mulţi consilieri judeţeni liberali, a inspectat, vineri, lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava şi a anunţat că vor veni şi zilnic, dacă este nevoie, pentru a grăbi ritmul lucrărilor.

Membri ai comisiei de specialitate din Consiliul Judeţean Suceava, vicepreşedintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc şi preşedintele Gheorghe Flutur, stabiliseră să inspecteze, vineri dimineaţa, lucrările la şoseaua de centură, pentru a atrage atenţia că este nevoie de urgentarea lucrărilor la această investiţie.

Gheorghe Flutur a spus că, dacă la prima oră nu era niciun utilaj, până la ora 10, când era programată inspecţia, firmele s-au mobilizat şi au adus utilaje care au început să împrăştie pietriş şi să să niveleze.

El a arătat că în şedinţa din luna ianuarie a deliberativului judeţean s-a discutat despre priorităţile din judeţ, una dintre acestea fiind şi stadiul lucrărilor pe şoseaua de centură.

„Comisia economică a CJ Suceava a făcut demersuri la CNAIR pentru a ne explica cum stăm, iar azi a fost programată o vizită pe teren cu consilieri din comisia economică de la PSD şi de la PNL. I-am aşteptat la ora 10 aici. Ce să vezi? Au răsărit utilajele astăzi şi lucrează. Doamne ajută!” a spus Flutur.

El a menţionat că nu este o parodie şi că şi-a pus, de dimineaţă, de acasă, o lopată în maşină, pentru că şi-a propus să vină şi el în şantier să dea o mână de ajutor.

„Se mişcă azi utilajele, e bine. Vreau să amintesc că, pe 1 octombrie 2018, s-a semnat contractul de finanţare a lucrărilor după ce au stagnat 6 ani. Din 2012 nu s-a mai făcut nimic aici” a spus Flutur. El a precizat că termenul de execuţie pentru restul de centură, care e 13% din lucrare, pentru că 87% e făcută din 2012, este de 9 luni, iar în iunie expiră.

„Am trecut de jumătatea intervalului. Avem mai mult de 4 luni şi jumătate de când s-a semnat contractul. CNAIR mi-a comunicat verbal că anul trecut nu s-a putut lucra şi s-a făcut doar circa 10% din lucrare. Îmi exprim îngrijorarea că din nou intrăm în prelungiri cu centura ocolitoare a Sucevei, o investiţie care ar ajuta enorm traficul din Suceava, unde s-au făcut 16 poduri, viaducte, podeţe, lucrări de artă. Nu mai este mult. Carosabilul este turnat, majoritatea asfalt. Patul drumului este făcut. Ar mai fi ceva lucrări de artă” a spus Flutur.

El a amintit că anul trecut s-a luptat ca să fie bani în buget, pentru că nu fuseseră alocaţi, după ce au fost pierduţi banii europeni pentru centura ocolitoare.

„Lumea tot întreabă: Când, când, când? Şi de aceea socotesc, ca preşedinte al CJ Suceava şi noi, consilieri judeţeni, că avem obligaţia morală şi ne interesează, chiar dacă liderul PSD a spus că nu am ce căuta pe drumurile naţionale. Sunt preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. Mă interesează şi drumurile naţionale, şi judeţene, şi comunale, şi orice investiţie din judeţul Suceava” a spus Flutur.

El a adăugat că se bucură că asocierera de şapte firme care a câştigat licitaţia anul trecut a venit la treabă.

„Rugămintea mea pentru dumnealor este să grăbească lucrările. Pentru ca măcar anul 2019 să fie anul care să ne aducă vestea bună, finalizarea centurii” a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

El a subliniat că traficul este blocat în Suceava în lipsa acestei şosele ocolitoare.

„Veniţi dimineaţa la intrare aici în Suceava şi veţi vedea zeci de tiruri care vin dinspre Ucraina, Polonia, Rădăuţi, spre Bucureşti şi intră în oraş. Asta este problema Sucevei şi de aceea noi am spus să venim la faţa locului să stăm de vorbă” a mai spus Flutur.

El nu crede că este o coincidenţă că au venit vineri utilajele, pentru că joi se anunţase că se va face această vizită în teren.

„Înţeleg că e bine să venim măcar o dată pe săptămână ca să ajutăm. Doamne ajută, să se apuce de treabă! Când am venit dimineaţă nu erau. Nu vreau să interpretăm răutăcios nimic. Faptul că uneori e nevoie să mai împingi lucrurile din spate mă încurajează să vin mai des” a declarat Flutur.

El a mai spus că după o săptămână vremea se îmbunătăţeşte, iar apoi va permite începerea lucrărilor în judeţ.

Gheorghe Flutur i-a mai anunţat pe consilierii judeţeni PSD, care, potrivit lui, nu au dorit să vină la această vizită în teren, că până la şedinţa de consiliu judeţean s-a stabilit un program de priorităţi pe drumurile judeţene, inclusiv la podul de la Vereşti.

El a spus că a aflat că cei din PSD vor să meargă, în replică, la podul de la Vereşti, pentru că el a venit pe centura Sucevei.

„Acolo noi am scos la licitaţie. E un pod vechi, o parte l-am modernizat, dar dalele care au căzut trebuie să le refacem. Nu s-a prezentat nimeni. Şi am scos a doua oară procedura de licitaţie. Facem tot posibilul să punem în funcţiune acel traseu” a spus Gheorghe Flutur, care a menţionat că va fi găsită formula pentru reabilitarea acelui pod. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: