Virginie Viard, colaboratoare apropiată a lui Karl Lagerfeld, îi va succeda la crearea colecţiilor Chanel

Virginie Viard, directoarea studioului de creaţie al casei de modă Chanel şi braţul drept al lui Karl Lagerfeld, decedat marţi, îi va succeda designerului la crearea colecţiilor, a anunţat casa Chanel într-un comunicat, potrivit AFP. „Lui Virginie Viard, directoarea studioului de creaţie a Chanel şi cea mai apropiată colaboratoare a lui Karl Lagerfeld de mai bine de 30 de ani, Alain Wertheimer (coproprietar Chanel) i-a încredinţat sarcina de a se ocupa de realizarea colecţiilor pentru ca moştenirea lui Gabrielle Chanel şi cea a lui Karl Lagerfeld să rămână vie”, se mai spune în comunicat.

Karl Lagerfeld o prezenta pe Virginie Viard ca fiind „braţul drept şi braţul stâng câteodată”. Virginie Viard a fost cea care a salutat publicul în data de 22 ianuarie, la braţul miresei, în încheierea unei prezentări la care Karl Lagerfeld, „obosit”, nu a putut fi prezent. Era pentru prima oară când designerul nu urca pe scenă la o prezentare, începând cu debutul său la Chanel în 1983.

Într-unul dintre puţinele sale interviuri, pentru revista Madame Figaro în 2017, Virginie Viard a povestit cum transpune tridimensional schiţele mentorului său. „Transpun foarte uşor aceste schiţe. Avem o colaborare de lungă durată. Sunt directoarea de studio, cu şapte ateliere, opt colecţii. Karl este însă cel care se ocupă de probe”. Aceasta a mărturisit că i se adresa lui Karl Lagerfeld cu „dumneavoastră”: „Este singura persoană pe care o cunosc foarte bine şi pe care nu o tutuiesc. Îmi place aşa”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: