Şi elevii clasei a VII-a vor susţine simularea evaluării naţionale

 Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat, marţi, că elevii claselor a VII-a vor susţine simularea evaluării naţionale, în perioada 11 – 13 martie a.c., adică peste mai puţin de o lună.

Potrivit ministrului Educaţiei, introducerea simulării are ca argument principal rezultatele slabe de la evaluarea naţională.

Astfel, în perioada 11 – 13 martie, adică peste mai puţin de o lună, şi elevii claselor a VII-a vor susţine simularea evaluării naţionale.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prima probă scrisă din cadrul evaluării naţionale la clasa a VIII-a, limba şi literatura română, va avea loc pe data de 18 iunie. Cea de-a doua probă scrisă (matematică) se va desfăşura în data de 20 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă – pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în data de 21 iunie. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

Înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea participării la evaluarea naţională se face în perioada 3 – 7 iunie. Conform ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2018 – 2019, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: