Ioan Bălan, în Parlament:

Parlamentarii PSD – ALDE de Suceava au şters investiţiile din Bucovina şi în 2019

…dar nu au mai putut opri dublarea alocaţiilor pentru copii obţinută de PNL

 Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că prin votul parlamentarilor PSD – ALDE, Bucovina a fost ştearsă de pe harta de investiţii în 2019, pentru că toate amendamentele depuse de parlamentarii PNL prin care se mai corectau, cât de cât, nedreptăţile făcute judeţului Suceava, au fost respinse în bloc.

„Parlamentul României a adoptat, cu chiu cu vai, Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2019. Este extrem de grav faptul că Guvernul, fără să-l împiedice nimeni şi nimic, a întârziat în mod premeditat adoptarea acestor legi. În mod intenţionat PSD şi ALDE au blocat ţara, pentru a nu se cheltui bani în primele 2-3 luni ale anului şi pentru a bloca toate proiectele de investiţii noi care aşteptau finanţare de la buget” a declarat Ioan Bălan.

Potrivit lui, din păcate pentru toţi, bugetul adoptat este unul încropit în grabă, care aplică o nouă lovitură investiţiilor publice, atât celor care ar fi trebuit să fie realizate de Guvern, cât şi celor care se realizează de către primării şi consilii judeţene.

„Investiţiile guvernamentale au primit bani la fel de puţini ca în ultimii 2 ani, adică în anii în care nu s-a demarat nicio autostradă, nicio cale ferată, niciun spital sau şcoală nouă. Investiţiile locale au fost practic şterse cu buretele, pentru că Guvernul a capturat resursele primăriilor şi consiliilor judeţene şi le-a pus în spinare noi cheltuieli, cum ar fi de pildă finanţarea serviciilor sociale din sistemul de protecţie a copilului, finanţarea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap şi drepturile asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiile lunare. Nu vedeţi cât de cinici sunt cei din PSD şi ALDE?” a întrebat deputatul liberal sucevean.

El le-a spus colegilor parlamentari că oricine analizează bugetul de stat pentru anul 2019 poate constata că Bucovina este pentru al treilea an consecutiv ştearsă de-a dreptul de pe harta investiţiilor majore: fără bani pentru autostrăzi, fără bani pentru căi ferate, fără bani pentru spitale regionale, fără bani pentru şcoli şi grădiniţe.

„Împreună cu ceilalţi parlamentari PNL de Suceava am încercat să îndreptăm, cât de cât, sărăcia propusă de Guvern pentru Bucovina. Am depus şi susţinut nu mai puţin de 32 de amendamente pentru investiţii în Bucovina, dintre care aş enumera numai câteva: realizarea conductei de transport gaze naturale Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei; începerea lucrărilor la drumul expres DX5 Siret – Suceava – Paşcani – Bacău – Buzău – Ploieşti; reabilitare şi modernizare DN2 Roman – Suceava – Siret; finanţarea lucrărilor de reparaţii la drumul naţional DN 29A Suceava – Adâncata – Dorohoi; reabilitare şi modernizare DN 17B, pe Valea Bistriţei; variantele de ocolire Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Gura Humorului, Vatra Dornei; construire unei clădiri pentru servicii medicale pediatrice în sistem monobloc la Spitalul Judeţean de Urgenţă «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava; începerea lucrărilor la sala polivalentă din municipiul Suceava; modernizarea punctelor de frontieră din judeţ; închiderea finală a depozitului de deşeuri Câmpulung Moldovenesc; sprijinirea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială «Carmen Silva» oraş Broşteni şi a Căminului pentru Persoane Vârstnice Solca, precum şi multe alte investiţii care ar fi schimbat, cu siguranţă, soarta regiunii de nord-est, cea mai slab dezvoltată regiune din Uniunea Europeană” a spus Bălan.

El a subliniat că cetăţenii din Bucovina trebuie să ştie că toate propunerile PNL au fost respinse prin votul parlamentarilor PSD – ALDE din judeţul Suceava.

„Îmi este greu să înţeleg de ce domniile lor au votat împotrivă, atâta vreme cât oricum nu ar fi avut cum să întoarcă armata de voturi PSD – ALDE, care au acţionat la ordinul expres al lui Dragnea, ca nicio investiţie propusă de PNL să nu fie finanţată în Bucovina” a mai spus Ioan Bălan.

Cu toate acestea, a adăugat el, deputaţii şi senatorii PNL au reuşit să dubleze cuantumul alocaţiilor de stat pentru copii, începând cu data de 1 martie, respectiv pentru copiii de 0 – 2 ani, de la 200 de lei la 300 de lei, şi pentru copiii 2 – 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei.

„Plini de supărare şi de venin pentru că PNL a făcut un lucru atât de bun pentru 4 milioane de copii, PSD şi Liviu Dragnea au vrut, mai întâi, să taie alocaţiile copiilor, iar apoi să confişte marele succes al PNL. Acesta este PSD! Nu se va schimba niciodată” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: