Sorina Pintea anunță controale la toate clinicile estetice din țară

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat  ieri, la Iași, că a dispus verificarea tuturor clinicilor de chirurgie estetică din România după scandalul legat de o clinică din București care urma să efectueze intervenții estetice într-un coafor din Suceava, transmite corespondentul Mediafax.

Sorina Pintea a declarat, marți, la Iași, că vor fi sancționate toate clinicile estetice unde vor apărea nereguli în urma verificărilor, urmând ca celor care nu au un raport favorabil în urma controalelor să le fie suspendate autorizațiile.

„Am demarat un control la toate clinicile estetice și de chirurgie estetică din țară. Acolo unde punctual vor apărea probleme și raportul final nu va fi gata, categoric vor fi suspendate autorizațiile. Vedeți exemplul Suceava, acea clinică din București care funcționa într-un salon de coafură din Suceava. Deci, punctual vor fi rezolvate sau sancționați mai repede cei care fac vădit o anumită acțiune. Dar controlul este la nivelul țării, va dura aproximativ două săptămâni. Tema este legată de clinicile de chirurgie estetică” a declarat Sorina Pintea, într-o conferință de presă, la Iași.

Ministrul Sănătății confirmă, însă, că la clinica privată din București a continuat activitatea și luni, chiar funcționari din ministerul Sănătății reușind să-și facă programări.

„Din Ministerul Sănătății a sunat cineva și s-a programat. Prin urmare astăzi (marți – n.r.) măsurile vor fi foarte drastice. Nu e nevoie de o hotărâre judecătorească să obții o suspendare sau o întrerupere de activitate. Firma avea activitatea suspendată din septembrie. Ea avea un plan de conformare cu niște neconformități care trebuia rezolvate într-un interval de timp, putând să funcționeze ulterior și nu cu actul medical efectiv acolo” a spus ministrul Sănătății.

De asemenea, Sorina Pintea a declarat că mall-ul din București unde își are deschisă activitatea clinica privată a fost informat marți despre faptul că societatea nu are autorizație de desfășurare a activității.

„Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a informat conducerea mallului că există o societate în incintă care își desfășoara activitatea fără autorizație. Și eu nu cred că într-un contract comercial există o clauză că dacă nu ești legal poți funcționa. Dar vom aștepta răspunsul și, bineînțeles, va fi cerere penală” a spus ministrul Sănătății.

Colegiul Medicilor din Suceava a depus o plângere la Poliție, reclamând că într-un coafor din oraș s-ar face intervenții estetice, deși nu există nicio unitate medicală înregistrată sau vreun medic care să realizeze aceste operații. Oamenii legii fac cercetări pentru înșelăciune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: