Deputatul sucevean Alexandru Băișanu participă la audierea parlamentară anuală de la ONU pe tema consolidării multilateralismului

Deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu va participa, în perioada 21-22 februarie, la audirea parlamentară anuală de la Națiunile Unite care se va desfășura la New York.

Alexandru Băișanu a declarat că această audiere are ca scop conștientizarea nevoii urgente de implicare a parlamentelor într-o discuție privind viitorul multilateralismului pentru a reînnoi încrederea în sistemul multilateral, cu centrul Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Potrivit parlamentarului sucevean, comunitatea internațională se confruntă cu probleme globale, cum ar fi schimbările climatice, migranții și refugiații, dezvoltarea durabilă sau dezarmarea nucleară, printre altele, în care nicio țară nu poate merge singură, iar angajamentul politic față de acordurile internaționale se dovedește mai greu de realizat și menținut.

El a arătat că audierea parlamentară din acest an va revizui sistemul multilateral, pentru a se realiza garanții că toate țările pot contribui la deciziile care afectează întreaga comunitate globală, urmând a se discuta modul în care politicile și instituțiile naționale pot consolida sistemul multilateral în toate aspectele acestuia. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: