Joi, la Gura Humorului

Campanie de recoltare de sânge

O campanie de recoltare de sânge se va desfășura joi, începând de la ora 9, în clădirea sălii polivalente din Gura Humorului, acțiunea fiind prima organizată în acest oraș și a doua de la începutul anului în județ.

Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Suceava, medicul Maria Pilat, a declarat, ieri, că acțiunea este organizată în colaborare cu clubul de rugbi din Gura Humorului, precizând că speră ca această campanie să aibă succes, prin participarea unui număr mare de persoane.

Medicul a spus că o campanie similară s-a desfășurat vineri, la Suceava, în colaborare cu hypermarketul Auchan, care a pus la dispoziție spațiul pentru acțiunea de recoltare de sânge. Ea a mai spus că la acțiunea de la Suceava s-au prezentat 65 de persoane care au dorit să doneze sânge, doar 45 dintre acestea fiind eligibile pentru donarea de sânge.

„Acțiunea de recoltare de sânge desfășurată la Suceava a mers foarte bine, sperăm că va fi la fel și la Gura Humorului. Încercăm să ne deplasăm mai mult în teritoriu, pentru a veni în întâmpinarea persoanelor care doresc să doneze sânge” a explicat Maria Pilat.

Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Suceava a precizat că numărul donatorilor de sânge a crescut ușor în 2018 față de anul 2017 și datorită organizării punctelor de recoltare mobile în teritoriu. Pilat a menționat că în anul 2018 s-au înregistrat aproximativ 8200 de donatori de sânge, cu 300 mai mulți decât în anul 2017.

Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care doresc să doneze sânge se numără cele privind vârsta, greutatea, pulsul și tensiunea arterială sistolică etc. Donatorii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani, să aibă peste 60 kg, pulsul regulat, de 60-100 bătăi/minut, tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mm/Hg, să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni, să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării și să nu sufere de afecțiuni cronice. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: