Deşi solicitările au fost aproape duble

Unităţile de învăţământ din Suceava vor avea parte de finanţare cu 12% mai mare faţă de 2018

> „Trebuie să consideraţi că este mult, pentru că anul acesta va fi unul foarte greu din punct de vedere financiar” le-a spus primarul Ion Lungu directorilor de şcoli, ieri, la întâlnirea de la sediul Primărie  

Deşi bugetul de stat încă nu este promulgat, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, s-a întâlnit cu directorii şi contabilii de şcoli, pentru a analiza priorităţile pentru anul în curs, cât şi prinderea acestora în bugetul local.  Unităţile de învăţământ au cerut 74,52 de milioane de lei, propunerea din proiectul bugetului local pentru anul 2019 fiind de 39,68 de milioane de lei, ceea ce înseamnă cu 12% mai mult decât în 2018. Aceasta în condiţiile în care „primăriile vor încasa mai puţin”, edilul-şef remarcând că şcolile din reşedinţa de judeţ au avansat propuneri de investiţii foarte mari şi că unele dintre ele „nu se vor realiza, poate, niciodată”.

„Ca în fiecare an, dumneavoastră aţi solicitat un buget cât mai mare, dar sumele ar fi trebuit să fie cam la nivelul anului trecut. Însă, în funcţie de fiecare solicitare făcută, am încercat să asigurăm o parte din bani, inclusiv pentru investiţii multianuale. Important este să le începem, ca să continue şi anul viitor, urmând a fi făcute şi rectificări pe parcursul anului” le-a spus Lungu reprezentaţilor unităţilor de învăţământ.

În 2019, pentru investiţii şi reparaţii se vor da 15,87 de milioane de lei, o sumă mai mare cu 12,89%  faţă de cea din anul precedent.

„Nu ştiu dacă este mult sau puţin, dar trebuie să consideraţi că este mult, pentru că anul acesta va fi unul foarte greu din punct de vedere financiar” a arătat Ion Lungu. La investiţii în continuare, şeful municipalităţii a menţionat corpul de laboratoare al Colegiului Naţional „Petru Rareş” şi mansardarea Şcolii Generale Nr.10, care sunt susţinute „din banii Primăriei”. Cu finanţare europeană nerambursabilă se vor face lucrări la Colegiul Naţional „Petru Muşat”, Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi Colegiul Naţional Tehnic de Industrie Alimentară, ultimele două fiind în proiecte de învăţământ dual, în colaborare cu agenţii economici.  Investiţii noi vor demara, printre altele, la Colegiul de Arte, Colegiul „Ştefan cel Mare”, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Şcoala Generală „Miron Costin”, fiecăruia urmând a-i fi alocată jumătate din suma solicitată. Din totalul de 39,68 de milioane de lei, finanţarea de bază este aproximativ egală cu cea din 2018, adică una de 9,56 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: