Transporturi ilegale de material lemnos, confiscate de poliţişti

Patru transporturi ilegale de material lemnos au fost dibuite de poliţiştii suceveni şi confiscate, la finele săptămânii trecute, în traficul rutier.

O patrulă din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control, pe DC Dornişoara, din comuna Poiana Stampei, autoutilitara condusă de un localnic în vârstă de 40 de ani care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta ilegal 3,10 mc lemn de foc de esenţă răşinoase.

O patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176, din comuna Moldoviţa, autoutilitara condusă de un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Suceviţa. Nici acesta nu deţinea vreun document legal de provenienţă şi transport pentru cei aproximativ 2 mc lemn de foc de esenţă foioase transportaţi.

O patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Suceviţa, o autoutilitară la volanul căreia se afla un localnic în vârstă de 43 de ani. Oamenii legii au constatat că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că transporta ilegal 3,14 mc lemn de foc de esenţă foioase.

Pe DJ 176, din comuna Vatra Moldoviţei, a fost trasă pe dreapta autoutilitara condusă de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Moldoviţa. Acesta avea acte, dar, întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul materialului lemnos transportat şi cel înscris în avizele de însoţire prezentate, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici. Ei au fost cei care au stabilit că vehiculul transporta în plus 4,45 mc lemn rotund de esenţă răşinoase ce nu  corespundea specificaţiilor din avizele de însoţire prezentate.

În toate cazurile, şoferii au fost sancţionaţi contravenţional, iar lemnul a fost confiscat şi predat în custodie personalului silvic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: