PSD Suceava susţine că Guvernul PSD nu închide niciun spital în judeţul nostru

> Se doreşte eficientizarea spitalelor, nu închiderea lor

PSD Suceava a transmis, ieri, printr-un comunicat de presă, că Guvernul PSD nu închide niciun spital din judeţul Suceava.

„Observăm în ultima vreme că PNL este asemeni personajului dintr-o celebră poveste a lui Ion Creangă, care, văzând drobul de sare pe cuptor, începe să se vaite că este posibil ca acesta să cadă. Ultima văicăreală e cea legată de, vezi doamne, strategia Ministerului Sănătăţii pentru a închide spitale în judeţul Suceava” se arată în documentul asumat de Departamentul de comunicare.

Potrivit sursei citate, spitalele de care se face vorbire sunt în subordinea autorităţilor locale, iar ministerul nu poate închide ceva ce nu îi aparţine.

„Permanenta preocupare a Ministerului Sănătăţii este ca împreună cu autorităţile tutelare să se identifice soluţii prin care fiecare spital să ofere cele mai bune servicii medicale comunităţii. Se doreşte eficientizarea spitalelor şi nu închiderea lor” se subliniază în comunicat.

Totodată, se arată că în strategia Ministerului Sănătăţii invocată de PNL nu apare ca soluţie închiderea vreunui spital din judeţul Suceava.

„Proiectul Masterplanului pentru regiunea nord-est este un instrument de lucru elaborat în urma unui audit extern realizat de o firmă agreată de UE şi este, în fapt, un instrument obligatoriu pentru finanţarea investiţiilor în sistemul de sănătate, de către Uniunea Europeană, în următorul exerciţiu financiar european.

Masterplanul este o bază de discuţii şi, din acest motiv, pe 25 februarie, la Iaşi, sunt invitate autorităţile locale şi judeţene alături de responsabilii guvernamentali să se aşeze la aceeaşi masă şi să stabilească împreună strategia de dezvoltare a unităţilor spitaliceşti pe termen mediu şi lung” explică PSD Suceava.

Totodată se arată că, indiferent de discuţiile purtate, autorităţile locale şi judeţene vor avea ultimul cuvânt legat de modul cum vor funcţiona spitalele. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: