PSD Suceava, atac la Gheorghe Flutur

> „Şeful liberalilor suceveni” crede că respingerea amendamentelor utopice ale PNL Suceava la bugetul pentru 2019 ar fi cel mai rău lucru posibil, dar uită de sutele de proiecte care deja sunt în derulare în judeţ

PSD Suceava a transmis, duminică, un comunicat de presă semnat de Departamentul de comunicare, în care îl acuză pe  „şeful” liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, că ridică minciuna la rang de virtute şi că temerile acestuia că judeţul Suceava nu ar avea o finanţare suficientă în 2019 ar fi nereale, pentru că sunt deja sute de proiecte în derulare.

„Dornic de a fi, din nou, pe prima pagină a mass mediei,  şeful liberalilor suceveni, al cărui nume  îl vom pomeni în prezentul comunicat, de mai multe ori, chiar dacă vom intra în polemici lipsite de sens şi substanţă, declară de la tribuna sa liberală că «PSD condamnă judeţul Suceava la izolare şi subdezvoltare», înfierând cu  mânie proletar-liberală Guvernul PSD – ALDE şi  parlamentarii PSD de Suceava că nu ar fi votat amendamentele opoziţiei, asta în condiţiile în care, în ultimii 2 ani, în judeţul nostru, guvernarea PSD a făcut investiţii majore, unele finalizate, altele în curs de desfăşurare, aducând fonduri de ordinul miliardelor pentru dezvoltarea acestei zone, această tendinţă păstrându-se şi în noul an bugetar” se arată în comunicatul PSD Suceava

Potrivit sursei citate, liderul liberalilor din judeţul Suceava consideră că respingerea amendamentelor parlamentarilor PNL de Suceava este cel mai grav lucru care se putea întâmpla judeţului nostru, fără a face, în schimb, nicio remarcă cu privire la oportunitatea sau realismul amendamentelor propuse de către colegii săi.

„Totodată se teme că judeţul nu are o finanţare suficientă în 2019, dar uită de sutele de proiecte care deja sunt în derulare şi  că finanţarea acestora continuă şi în acest an, până la finalizarea lor” se arată în comunicat.

PSD Suceava susţine că Gheorghe Flutur, „aşa cum îl cunoaştem cu toţii”, a început spectacolul electoral, spectacol care îl are ca regizor pe nimeni altul decât preşedintele statului şeful de facto al liberalilor, Klaus Iohannis, ca actori în roluri secundare, parlamentarii PNL, iar scopul este colectarea de voturi pentru  puşculiţa PNL.

„Îi reamintim dlui Flutur şi îi vom reaminti ori de câte ori va fi cazul că judeţul Suceava ocupă locul 1 pe ţară, primind de la Guvernul României cea mai mare sumă destinată  finanţării proiectelor aprobate prin PNDL II,  de aproximativ 840 milioane de lei, că la această sumă s-au adaugat alţi 82 milioane lei, care vor finanţa proiecte (drumuri, extinderi reţele electrice) în alte 18 unităţi administrativ teritoriale. De asemenea, îl invităm pe şeful liberalilor suceveni ca, atunci când se deplasează  la Bucureşti, pentru a participa la întâlnirile organizate de şefii săi liberali, să facă un popas la Compania Naţională de Investiţii pentru a se informa şi… va constata că judeţul Suceava se află din nou pe primul loc în ţară, fiind promovate un număr de 170 de investiţii” se arată în comunicat.

PSD Suceava adaugă –, pentru informarea corectă a cetăţenilor judeţului şi eventual pentru cei care se fac că nu înţeleg – că pentru şoseaua de centură a municipiului  Suceava a fost alocată suma de 61,2 milioane de lei, suma fiind suficientă pentru finalizarea obiectivului, termen de finalizare anul 2019, pentru şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi au fost alocate 35,3 milioane lei, iar valoarea totală a investiţiei este de 189 milioane lei, cu termen de finalizare anul 2020, în timp ce pentru şoseaua de centură a municipilui Fălticeni a fost alocată suma de un milion de lei pentru refacerea studiului de fezabilitate.

„În ceea ce priveşte «Pârtia de schi» de la Câmpulung, trebuie menţionat un lucru clar: pentru a putea continua investiţiile, la cel de-al doilea tronson al pârtiei Rarăul, dl Gheorghe Flutur ar fi trebuit să întreprindă demersurile legale, de scoatere a terenului din zona protejată, aflat în situl Natura 2000 Rarău –Giumalău. Lucru care nu s-a întâmplat. Ne punem întrebarea evident retorică: oare este vinovat Guvernul PSD că nu au fost făcute aceste demersuri?” se mai arată în comunicat.

În ceea ce priveşte importanţa alimentării cu gaze naturale, social-democraţii susţin că îi vorbesc lui Gheorghe Fultur din 2004.

„Oare cât tupeu trebuie să ai ca să afirmi că PSD se opune alimentării cu gaze naturale a localităţilor din judeţul Suceava, când domnia sa, pe vremea când era ministru al Agriculturii şi Pădurilor, a oprit, cu bunăştiinţă, proiectul aflat atunci în derulare, prin neacordarea avizului de traversare a  fondului forestier de la Câmpulung către Vatra Dornei? Prin acea decizie, Gheorghe Flutur a condamnat zona de munte la subdezvoltare şi a privat locuitorii acestei zone minunate de  condiţii de trai civilizate compatibile cu anul în care ne aflăm” se arată în comunicat.

PSD Suceava mai susţine că în judeţul nostru, la ora actuală,  sunt în derulare 786 de proiecte cu o valoare de 2,14 miliarde de lei, din care cea mai mare sumă, de 223,6 milioane de lei, sunt proiecte derulate tocmai de Consiliul Judeţean Suceava. „Astfel, în momentul de faţă avem în desfăşurare 130 de proiecte europene cu o valoare de 576, 8 milioane de lei, din fonduri naţionale sunt finanţate alte 484 de proiecte cu o valoare totală de 1,35 de miliarde de lei, iar alte 172 de proiecte, cu o valoare de 220,4 milioane de lei, sunt finanţate de la bugetele locale” se precizează în documentul citat.

PSD Suceava subliniază că toate aceste finanţări sunt asigurate de guvernarea PSD, probabil acesta fiind şi principalul motiv pentru care liderul liberal nu are ochi pentru investiţiile respective, considerându-le în mod evident mai puţin importante decât „utopiile” colegilor săi liberali.

„Ca să îl liniştim pe liberalul sucevean care face obiectul acestui comunicat, îl anunţăm că, în clipa de faţă, toate localităţile judeţului Suceava au în derulare, împreună, sute de investiţii, cele mai multe fiind pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ, urmate fiind de modernizarea drumurilor,  precum şi de investiţiile în reţele de apă, canalizare şi staţii de tratare a apei, obiective sanitare, culturale etc.

Dacă nu ne crede pe noi, îl rugăm să pună mâna pe telefon şi să vorbească cu fiecare primar PNL-ist  din subordinea sa, pentru a se informa în legătură cu sumele care au fost alocate unităţilor administrative pe care aceştia le conduc şi îl rugăm ca, ulterior, după ce află sumele, să facă o comparaţie cu sumele care au fost alocate pe vremea când PDL-ul domniei sale era la putere şi să informeze alegătorii suceveni, pe cifre, când a fost administraţia publică locală mai bine finanţată. Atunci sau acum?” se mai întreabă PSD Suceava.

PSD Suceava invită sucevenii să nu ia în serios ieşirea publică a „acestui PDL-ist convertit peste noapte în PNL-ist”, pentru că, „după cum bine se ştie”, ce se naşte din pisică, şoarece mănâncă, iar „ce se naşte din PDL cu bunăstarea românilor se joacă”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: