Liderul PV Suceava:

Pescuitul sportiv a devenit un lux

Partidul Verde, filiala judeţeană Suceava, consideră că pescuitul recreativ a devenit un lux pentru românul de rând, din cauză că s-au impus anumite reguli şi taxe „exotice”.

Liderul PV Suceava, Dan Acibotăriţă, spune, într-un comunicat de presă, că în decembrie 2016 PSD-ALDE a anulat taxa de pescuit, în valoare de 30 de lei.

El a explicat că plata taxei de pescuit, alături de un card emis de ANPA, permitea pescuitul sportiv oriunde şi pe orice râu din România, cu mici excepţii, pe unele tronsoane din Dunăre, zonele de frontieră.

„Astăzi, cei de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură au schimbat regulile jocului, au concesionat unor asociaţii de pescuit cam tot ce este valabil în ţară, astfel încât rolul celor de la ANPA s-a diminuat simţitor, inclusiv câştigul care s-a îndreptat spre zona asociaţiilor/ AJVPS-uri” a menţionat Acibotăriţă.

Potrivit lui, acum, în 2019, în judeţul Suceava, un pescar care doreşte să se relaxeze pe râurile judeţului trebuie să scoată din buzunar suma de 350 de lei, din care 260 lei este costul permisului pentru râul Suceava şi 90 de lei pe râurile Moldova sau Bistriţa; iar dacă iese din judeţ cele două permise sunt nule.

„Pe vremuri, cu cardul ANPA împreună cu taxa de 30 de lei puteai pescui pe râurile din România. Cu o asemenea combinaţie, cei de la putere, adică PSD-ALDE, au modificat, în favoarea unor şmecheri, regula pescuitului” arată liderul PV Suceava.

El se întreabă dacă asociaţiile care au concesionat apele din judeţul Suceava, în afară de a încasa taxe, vor presta pe bune şi anumite servicii, cum ar fi paza râurilor de braconieri sau ecologizarea râurilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: