Inspectorii DSP au dat unităţilor sanitare sucevene 40 de amenzi

> Acestea au primit şi 13 din totalul celor 26 avertismente date anul trecut 

Inspectorii sanitari suceveni au desfăşurat, anul trecut, 7.324 de acţiuni de control pe linie de sănătate publică, acestea lăsându-se cu 124 de amenzi însumând 138.600 de lei.

Conform Raportului privind activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava în anul 2018, 1.556 de inspecţii au avut loc în unităţi sanitare, iar, în urma neregulilor constatate, inspectorii DSP au dat 40 amenzi în valoare de 23.900 de lei. Pe lângă acestea, pentru sancţionarea abaterilor de la legislaţie, lucrătorii specializaţi au dispus suspendarea activităţii a două unităţi, iar din cele 26 de avertismente, 13 au fost „arătate” unităţilor sanitare. De asemenea, pe durata controalelor efectuate, inspectorii sanitari au dispus retragerea de la comercializare a 93,4 kg de produse alimentare, respectiv a 9.251 de litri de băuturi necorespunzătoare.

Totodată, în anul 2018, inspectorii DSP au avut 27 de acţiuni de verificări comune cu alte autorităţi, dar şi 15 controale tematice, în timp ce, în urma solicitărilor venite prin sistemul rapid de alertă, s-au organizat 28 de acţiuni de control.

Pe de altă parte, ca urmare a sesizărilor sosite pe adresa Direcţiei de Sănătate Publică, au fost rezolvate 128 de diverse situaţii, lucrătorii instituţiei participând şi la 296 de acţiuni de îndrumare şi consultanţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: