Colete cu ţigări de contrabandă de peste 50.000 de lei, abandonate la Brodina

Poliţiştii de frontieră din Brodina au descoperit ţigări de contrabandă de peste 50.000 de lei în urma unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, duminică, 17 februarie a.c., în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră au depistat mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care unele persoane au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin, iar altele s-au urcat în autoturismul de teren şi au demarat în trombă spre localitatea Lupcina. Imediat, poliţiştii de frontieră au luat măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, informând totodată autorităţile ucrainene despre producerea evenimentului  de frontieră” a spus comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menţionat că la faţa locului au fost descoperite nouă colete cu ţigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a căror valoare  se ridică la suma de 52.650 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră au identificat duminică, în jurul orei 21.20, trei cetăţeni români care se deplasau pe jos, pe comunicaţia E85, având asupra lor bagaje voluminoase.

„În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajele celor trei persoane o cantitate de ţigări pentru care aceştia nu deţineau documente legale de provenienţă. Persoanele în cauză şi bagajele au fost conduse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 180 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană” a menţionat comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a arătat că întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 2.105 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei trei cetăţeni români sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.  (M.T.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: