Cele mai interesante citate din industria jocurilor de noroc

Cine spune că atunci când joci la cazinou nu poți face și filosofie? Descoperă unele dintre cele mai interesante citate din industria jocurilor de noroc

Despre viață se știe că poate fi asemănată unui joc de noroc – pierzi, câștigi, apoi o iei de la capăt. Ceea ce este mai puțin cunoscut este faptul că jocurile de noroc îți pot aduce nu doar relaxarea de care ai nevoie ori posibilitatea de a obține profit, ci îți oferă și șansă de a rămâne celebru. Dacă nu prin câștigurile realizate, măcar printr-un citat care să îți ofere un binemeritat loc în galeria celor mai buni. Iată, așadar, câteva dintre acele citate care au rămas în istoria jocurilor de noroc.

“Renunță când încă ești în frunte. Toți jucătorii buni o fac.”

Nicio n-o să-ți vină să crezi cine a spus aceste cuvinte care ar trebui să guverneze modul de joc al multor jucători de cazinou. Este vorba despre preotul iezuit spaniol, Baltasar Gracián y Morales, care și-a adunat toate zicalele într-o lucrare numită “Arta înțelepciunii lumești”. Rămâne un sfat care trebuie însușit de către orice jucător din cazinourile online și offline în special pentru cei joacă poker online – https://www.jocuricalaaparate.biz/jocuri-de-noroc/american-poker-2-16/.

“La jocurile de noroc, mulți trebuie să piardă pentru ca acei câțiva să câștige.”

George Bernard Shaw este scriitorul care, nesuportând jocurile de noroc, a redactat o lucrare numită “Viciul Jocurilor de noroc și virtutea Asigurării”, în care vei regăsi și acest citat.

“Dacă trebuie să joci, atunci decide trei lucruri încă la început: regulile jocului, mizele și momentul în care vei renunța”.

Se pare că încă de pe vremea Chinei Antice (2300 î.Hr. este anul din care s-au descoperit dovezi ale existenței jocurilor de noroc), jucătorii știau la ce să fie atenți atunci când joacă la cazinou. Din păcate, mulți dintre aceștia nu au aplicat înțelepciunea chinezească în modul lor de joc, iar rezultatele nu sunt dintre cele mai fericite.

“Amintește-ți acest lucru: Casa nu bate jucătorul. Îi dă o șansă să se bată singur.”

Nicholas Dandolos, cunoscut și sub numele de “Nick the Greek”, a fost un jucător profesionist de poker. A fost supranumit “un gentleman al jocurilor de noroc”, despre care se zvonea că l-a inițiat în jocul de poker chiar pe Albert Einstein, pe care îl prezența partenerilor de la masa de joc drept “Micul AI de la Princeton”.

“Adrenalina pe care o simte un jucător atunci când face un pariu este egală cu suma pe care ar putea-o câștiga înmulțită cu probabilitatea de a o câștiga.”

Blaise Pascal era un geniu al matematicii și fizicii și care a reușit să dezvolte alături de Pierre de Fermat teoria modernă a probabilității. Nici nu este de mirare că acest citat exprimă atât de matematic un adevăr atât simplu: toți jucătorii își doresc să câștige, dar puțini reușesc să ajungă acolo unde își doresc și rămân doar cu senzațiile trăite în momentul în care încă aveau niște șanse probabile de câștig.

“Speranța de a-ți recupera pierderile este ceea ce ruinează jucătorii.”

Acest proverb irlandez ne oferă unul dintre cele mai bune sfaturi privind strategia de pariere: niciodată să nu urmărești să-ți recuperezi pierderile. Și mai ales să nu uiți că și “mâine este o zi”, în care poți juca, dar, numai pentru a te distra și a te simți bine!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: