Ioan Balan:

Tupeul şi demagogia parlamentarilor suceveni PSD-ALDE este fără margini

Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, şi-a exprimat, sâmbătă, surprinderea că parlamentarii PSD-ALDE au curajul să se laude cu adoptarea Legii bugetului pentru 2019, care este un buget al „neputinţei şi subdezvoltării ţării”, este un buget „împotriva sucevenilor”, subliniind că aceştia au şi tupeul să susţină că dublarea alocaţiilor copiilor le aparţine, după ce PNL a reuşit, prin votul din Parlament, să oblige Guvernul PSD-ALDE să acţioneze în favoarea copiilor acestei ţări.

Deputatul Ioan Balan a explicat că PNL nu a votat acest buget pentru că este „un buget pur PSD-ALDE, un buget al neputinţei şi subdezvoltării României, un buget ce nu ţine cont de realităţile economice şi sociale ale ţării” şi că, din acest motiv, liberalii au depus peste 1000 de amendamente prin care să se corecteze bugetul.

„PNL nu-şi poate asuma un astfel de buget şi de aceea a depus peste 1000 de amendamete, unele cu referire directă la nevoile stringente al judeţului Suceava. Toate aceste amendamente au fost respinse de majoritatea PSD-ALDE, mai puţin amendamentul privind creşterea alocaţiei copiilor, când coaliţia de guvernare a fost luată prin surprindere şi, prin votul parlamentarilor opoziţiei, s-a reuşit obligarea Guvernului PSD-ALDE să dubleze alocaţia copiilor” a spus Ioan Balan.

Deputatul liberal sucevean consideră că „demagogia şi tupeul” parlamentarilor PSD-ALDE de Suceava este fără de margini după ce aceştia se laudă acum cu dublarea alocaţiilor copiiilor.

„Dacă chiar erau aşa decişi să mărească alocaţiile copiilor, de ce aceasta nu era prevăzută deja în proiectul legii bugetului şi că doar după ce maşinăria de vot PSD-ALDE, care respingea toate amendamentele opoziţiei, a avut o sincopă, pentru a repara cât de cât imaginea deja grav afectată, au luat decizia să susţină iniţiativa PNL de majorare a alocaţiilor copiilor” a spus Ioan Balan.

Vicepreşedintele PNL a subliniat că lipsa de interes a parlamentarilor suceveni ai PSD-ALDE pentru copiii Sucevei a fost demonstrată şi prin respingerea, prin vot, a amendamentului privind construirea unui spital pentru copii la Suceava.

„Cei din PSD-ALDE se laudă că au îndestulat bugetul judeţului Suceava, dar, de fapt, parlamentarii PSD-ALDE de Suceava recunosc astfel că au votat împotriva intereselor sucevenilor pentru că au respins pe bandă rulantă toate amendamntele PNL. Parlamentarii suceveni PSD-ALDE nu vor modernizarea drumurilor şi creşterea siguranţei rutiere în judeţul Suceava, nu vor şosele de centură în Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, nu vor ca peste 80.000 de familii din 50 de localităţi sucevene să beneficieze de gaz natural şi nu-i intersează că 60 de localităţi din judeţ vor fi în pragul falimentului pentru proiectul ratat al PSD «Utilităţi şi mediu». Pe lângă că au susţinut prin votul lor un buget al sărăciei, demersul lor este acum dublat de un demers politic demagogic şi populist prin care încercă să ne explice că e bine că nu s-au alocat bani pentru nevoile judeţului Suceava” a spus Ioan Bălan.

El s-a arătat deranjat şi de faptul că deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băişanu, se laudă că a reuşit majorarea alocării bugetare pentru şoseaua de centură a Sucevei, susţinând acelaşi amendament ca şi PNL.

„Când spuneţi adevărul, atunci când declaraţi în conferinţă de presă că aţi majorat alocarea bugetară sau atunci când veniţi alături de parlamentarii PNL pe amendamentele la buget şi cereţi alături de noi suplimentarea sumelor semnând amendamente comune?” a întrebat Ioan Balan.

Deputatul liberal a explicat că proiectul legii bugetului nu conţinea suma necesară finalizării şoselei de centură, iar deputatul ALDE a venit alături de PNL în demersul de majorare a sumei alocate.

„Parlamentarii PSD-ALDE de Suceava cred că toţi suntem proşti şi că nu vedem că şi-au bătut joc de judeţul Suceava şi că nu-i interesează absolut deloc problemele adevărate ale sucevenilor care sunt legate de abc-ul civilizaţiei: drumuri, spitale, şcoli, o calitate a vieţii mai bună. Nimic din toate acestea nu se regăsesc în bugetul sărăciei şi subdezvoltării votat de PSD-ALDE” a conchis Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: