A apărut un nou tip de înşelăciune

Lăsată fără bijuterii prin metoda „Regele Cioabă”

O femeie din municipiul Câmpulung Moldovenesc a rămas fără toate bijuteriile pe care le purta, dar şi fără banii din portofel, fiind înşelată de o persoană necunoscută prin metoda „Regele Cioabă”.

Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, victima, în vârstă de 67 de ani, a fost lăsată fără bunuri la finele săptămânii trecute, în timp ce se deplasa pe strada Fraternităţii din localitate. Femeia mergea către casă când a fost abordată de către o femeie necunoscută, care a întrebat-o cum să ajungă la cimitirul din apropiere, deoarece vrea să dea ceva de pomană pentru… „Regele Cioabă”.

„Persoana respectivă a pus mâna pe victimă în timp ce vorbea cu ea şi i-a spus să nu se teamă, întrucât este o persoană credincioasă şi i-a spus şi câmpulungencei să se roage. Victima i-a explicat cum să ajungă la cimitir, după care şi-a continuat drumul spre casă, în timp ce necunoscuta a mers în direcţia opusă” se arată într-un comunicat de presă al IPJ. În drum spre locuinţă, persoana vătămată a băgat mâna în buzunar şi a găsit nişte şerveţele de hârtie în care se aflau un lănţişor, o pereche de cercei şi un inel din metal comun, de culoare galbenă. În momentul respectiv a observat că nu mai are inelele la mână, cerceii din urechi şi nici lănţişorul cu cruciuliţă de la gât, iar când a verificat portofelul a constatat că din acesta îi lipsea şi suma de 984 de lei!

În faţa poliţiştilor, persoana păcălită a declarat că „nu îşi aminteşte nimic, nu îşi aminteşte cum a rămas fără bijuterii şi fără suma de bani şi nici nu îşi aminteşte cum au ajuns bijuteriile din metal comun în buzunarul ei”. Tot din declaraţiile victimei rezultă că autoarea era singură în momentul în care a abordat-o şi că nu a observat niciun autoturism din care să fi coborât sau în care să se fi urcat după comiterea faptei. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 3.700 lei, reprezentând suma de 984 de lei şi bijuteriile din aur. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii „înşelăciune”.

 Cea mai nouă metodă de înşelăciune

 „Regele Cioabă” este cea mai nouă metodă din şirul lung al metodelor inventate până acum pentru înşelarea persoanelor. Scenariul e simplu: femei şi bărbaţi, care pretind că sunt rude ale regelui Cioabă îşi abordează victimele pe stradă. De obicei femei singure, care poartă bijuterii la vedere. Le arată podoabe aurite şi susţin că le oferă drept pomană pentru sufletul celui mort. Pe de altă parte, cer victimei să îşi dea jos propriile bijuterii şi să le aşeze într-un serveţel, cât timp probează aşa-zisul cadou. Cu multă dexteritate, într-un moment de neatenţie, înlocuiesc şerveţelul cu un altul, în care se află o monedă de un ban. Le spun victimelor să nu deschidă şerveţelul până nu ajung acasă, pentru… a nu tulbura sufletul celui mort. Deşi pare greu de crezut, mai multe persoane au fost păcălite deja prin această metodă!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: