Gheorghe Flutur:

Bugetul adoptat de PSD este împotriva sucevenilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, după adoptarea bugetului de stat pentru 2019, că PSD a respins toate propunerile pentru alocarea de fonduri pentru dezvoltarea judeţului Suceava şi că PSD condamnă judeţul nostru la izolare şi subdezvoltare.

Flutur a explicat că deşi amenamentele depuse de parlamentarii PNL de Suceava reprezintă „investiţii absolut necesare” pentru judeţul Suceava, coaliţia de guvernare condusă de PSD şi parlamentarii PSD suceveni au arătat nepăsare faţă de realele probleme ale sucevenilor.

„PSD condamnă judeţul Suceava la izolare şi subdezvoltare. Niciun proiect important pentru dezvoltarea judeţului nu este finanţat în acest an. Acest buget este o ruşine pentru o guvernare incapabilă să înţeleagă nevoile reale ale românilor” a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a spus că 60 de primării sucevene riscă în acest an să intre în incapacitate de plată pentru că nu s-au alocat fonduri pentru plata ratelor pentru creditul cu garanţii guvernamentale pentru proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu”.

El a mai declarat că parlamentarii PSD au respins şi proiectul unui spital de copii la Suceava, care este absolut necesar pentru acest judeţ, dar că au fost respinse şi alocările de fonduri pentru funcţionarea Căminului de bătrâni de la Solca şi a Spitalului medico-social de la Broşteni, care sunt subfinanţate pentru că bugetele celor două primării nu permit să se asigure o finanţare corespunzătoare.

Au fost respinse şi proiectele de reabilitare a drumurilor naţionale din judeţ şi cele de creştere a siguranţei circulaţiei rutiere prin amenajarea unor sensuri giratorii şi alveole de calmare a traficului rutier pe drumuri naţionale şi judeţene.

În buget nu au fost prevăzute nici fonduri pentru modernizarea DN 2, Roman – Siret, „care pe unele porţiuni arată dezastruos”, sau pentru modernizarea DN 29 A Suceava – Adâncata – Dorohoi, care este „deplorabil”, nici pentru DN 17 B, Vatra Dornei – Dorna Arini – Crucea – Broşteni, DN 17 A Sadova – Suceviţa sau pentru DN 2 E.

Gheorghe Flutur a apreciat că fondurile pentru centura rutieră a Sucevei şi a municipiului Rădăuţi sunt insuficiente şi că, din perspectiva PSD, nici nu poate fi vorba de studii de fezabilitate pentru şosele ocolitoare pentru Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, în condiţiile în care acest traseu este cel mai aglomerat.

Flutur a mai spus că nepăsarea parlamentarilor PSD pune în pericol numeroase localităţi, pentru că au fost respinse şi amendamentele prin care se solicitau fonduri pentru regularizarea cursurilor de apă pentru prevenirea inundaţiilor, dar că nu se alocă nici măcar fondurile cuvenite localităţilor care au avut anul trecut de suferit în urma inundaţiilor.

El a mai declarat că parlamentarii PSD nu au înţeles necesitatea dezvoltării reţelei de distribuţie a gazului metan şi au respins amendamentul prin care 80.000 de locuinţe din 50 de localităţi ale judeţului ar fi beneficiat de gaz natural, deşi acest proiect fusese convenit deja de autorităţile judeţene sucevene cu Transgaz.

Gheorghe Flutur a mai spus că nici măcar promisiunea făcută de ministrul PSD al Turismului la începutul anului la Câmpulung Moldovenesc, de asigurare a fondurilor pentru tronsonul al doilea al pârtiei de schi din Masivul Rarău, nu a fost respectată.

El a mai arătat că nu se alocă nici bani pentru sala polivalentă din Suceava, care are documentaţia depusă, fiind anterior inclusă în priorităţi în 2016.

Gheorghe Flutur a mai spus că a fost respins şi amendamentul privind construirea punctului de frontieră de la Izvoarele Sucevei, în contextul în care CJ Suceava finalizează în acest an modernizarea drumului spre Izvoarele Sucevei.

„Acest buget este unul împotriva românilor, un buget împotriva sucevenilor şi un buget care arată că PSD guvernează cu spatele la nevoile ţării” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: