Sindicaliştii se opun reducerii numărului de ore de sport

Aşa cum era de aşteptat, sindicaliştii din învăţământ au luat poziţie faţă de noile aberaţii ale guvernanţilor. Astfel, Alianţa Sinidatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), membră a Federaţiei Libere din Învăţământ (FSLI), se raliază demersurilor privind decizia Ministerului Educaţiei de a elimina total orele de educaţie fizică şi sport pentru clasele „0” şi „I”, precum şi a unei ore de la clasa a II-a urmând ca în locul acestora să apară disciplina „joc şi mişcare” care să fie predată de învăţători.

Sindicaliştii consideră că, prin acest proiect de ordin, Ministerul Educaţiei Naţionale încurajează lipsa mişcării, un regim de viaţă nesănăstos şi creşterea obezităţii în rândul elevilor din România. În plus, suţin petenţii, se vor trimite în şomaj aproximativ 1500 de profesori de educaţie fizică şi sport. FSLI atrage atenţia că, potrivit studiilor, în ţara noastră, unu din 4 copii suferă de obezitate. De asemenea se aduc ca argument datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la supravegherea obezităţii copiilor din Europa, care indică pentru România la copiii de 8 ani o prevalenţă a obezităţii de 11,6 % şi a supraponderabilităţii de 26,75%. „Avem   nevoie de educaţie fizică în şcoli, altfel vom avea copii obezi sau cu alte afecţiuni” susţin cadrele didactice.

„Ministrul Educaţiei Naţionale trebuie să retragă de urgenţă acest proiect de ordin cu consecinţe negative asupra sănătăţii elevilor, dar şi asupra cadrelor didactice care vor rămâne fără loc de muncă. Suntem atât de săraci încât nu ne mai preocupă sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a elevilor şi ne gândim să facem economie pe spatele copiilor afectându-le viaţa? Este o cale greşită şi MEN trebuie să anuleze acest proiect. În plus, ce soluţii vor avea colegii noştri forţaţi să plece din sistemul de învăţământ? Este evidentă lipsa consultării unor specialişti înainte de a se face această propunere prin care se doreşte doar reducerea bugetului pentru educaţie” a declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

Eu ce să spun? Heirupismele actualei puteri se simt cam peste tot în viaţa cetăţenilor. Iar acum, după aiurelile cu vitamina D pentru copii cu bani de la SRI şi blocarea creşterii alocaţiilor sau  transferarea unor obligaţii de plăţi către autorităţile locale după ce li s-a tăiat din bugete, asta mai lipsea. Profesori pe drumuri şi copii graşi şi frumoşi ca nişte parlamentari sadea. Dar plini de boli şi lipsiţi de imunitate fizică. Că parlamentarii au imunitatea lor de alt fel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: