Falcău

Focuri de armă pentru prinderea unui contrabandist

> Poliţiştii de frontieră au avut parte şi de o urmărire în traficul rutier

Focurile de armă au răsunat din nou în apropierea graniţei de nord a judeţului, dar de data asta poliţiştii de frontieră suceveni aflaţi pe urmele contrabandiştilor au avut parte şi de o urmărire în traficul rutier. Potrivit comisarului-şef Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, întreaga poveste a început marţi, în jurul orei 5, după ce la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în traficul rutier a fost identificat, pe raza localităţii Falcău, un autoturism marca Mercedes. Poliţiştii de frontieră primiseră informaţii ca este folosit la transportul ţigărilor de provenienţă ucraineană, aşa că un control se impunea. Oamenii legii au efectuat semnalele regulamentare pentru a trage maşina pe dreapta, însă şoferul şi-a continuat deplasarea în mare viteză. Astfel, „lucrătorii noştri au procedat la urmărirea maşinii folosind semnalele acustice şi luminoase. La scurt timp, conducătorul auto a abandonat autoturismul şi profitând de acoperirile din teren, a reuşit să fugă” ne-a declarat sursa citată, adăugând că „pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au executat şi opt focuri de avertisment în plan vertical, deoarece conducătorul auto a ignorat somaţiile legale efectuate”.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au constatat că în autoturismul respectiv se afla o cantitate mare de ţigări provenite din contrabandă, fapt pentru care autovehiculul şi „marfa” din el au fost duse la sediul poliţiei de frontieră. Aici, în urma inventarierii, a rezultat că era vorba despre un transport de produse din tutun de provenienţă extracomuniţară în valoare de 173.000 lei. ţigaretele au fost confiscate, iar maşina indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor pentru identificarea şoferului şi a dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: