Domeniului sănătăţii i s-a alocat un buget record

Prin declaraţia politică din data de 13 februarie, dr. Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava, aduce la cunoştinţa cetăţenilor că „domeniului sănătăţii i s-a alocat un buget record”.

„Săptămâna aceasta, comisiile reunite pentru Sănătate şi Buget Finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat au aprobat bugetul Sănătăţii pentru anul 2019.

Pentru prima dată, Ministerul Sănătăţii are prevăzut în proiectul de buget pentru anul 2019 cea mai mare sumă alocată vreodată, fiind vorba de o creştere cu 6 miliarde de lei faţă de anul trecut. Este o creştere care reprezintă 4,84% din PIB, în condiţiile în care la începutul guvernării sănătatea avea un procent mult mai scăzut.

Investiţiile beneficiază de 1,1 miliarde de lei, fiind vorba despre achiziţia de aparatură, reparaţii capitale, finalizarea lucrărilor începute.

Medicina de familie va avea o creştere a bugetului de peste 22% comparativ cu anul trecut, medicina primară devenind din ce în ce mai importantă în asigurarea serviciilor medicale pentru pacienţi” a transmis dr. Maricela Cobuz într-un comunicat de presă.

Mai aflăm că anul acesta, centrele medico-sociale şi cabinetele şcolare vor beneficia de creşteri importante la buget. „Mai multe programe de sănătate vor primi finanţare anul acesta, test pentru gravide pentru depistarea bolilor genetice, testarea markeri tumorali, programul de screening pentru deficitul de vitamina D. De asemenea, programul de Diabet juvenil, implementat de CNAS din Fondul naţional unic de asigurări sociale, va beneficia de un buget majorat”.

Domeniul sănătăţii este un pilon esenţial pentru dezvoltarea României, consideră deputatul PSD de Suceava, iar pacientul poate fi tratat în ţară ca şi în celelalte state membre ale Uniunii Europene, beneficiind de tratamente inovative şi servicii medicale de înaltă calitate.

„În calitate de deputat în Comisia pentru sănătate şi familie, dar şi medic primar pediatru, voi susţine implementarea tuturor politicilor de sănătate care vor contribui la asigurarea stării de sănătate pentru cetăţenii din România” declară dr. Maricela Cobuz. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: