Alexandru Băişanu se pronunţă pentru eliminarea taxei de 2% din cifra de afaceri a societăţilor din energie

> Sectorul energetic este foarte important şi atinge orice cetăţean al ţării, consideră deputatul sucevean ALDE

Vicepreşedintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a declarat, miercuri, că se pronunţă pentru eliminarea contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pentru societăţile care produc energie.

Băişanu a spus la Digi 24 că situaţia era analizată şi de preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru îmbunătăţirea legislaţiei.

„Dl Tăriceanu, sesizând o serie de opinii ale celor care lucrează în energie, a dorit să afle care sunt plusurile şi minusurile acestei prevederi şi să vedem cum reglăm această lege pentru a veni şi în ajutorul celor care au salarii foarte mici şi sunt vulnerabili să achite costurile energiei, dar şi a celor care lucrează în energie şi fac ca România să progreseze” a spus Băişanu.

El a arătat că este nevoie de discuţii pentru a putea realiza o nouă formă a acestei legi – probabil, chiar posibil – cu scăderea acestei taxe.

„Sectorul energetic este foarte important şi atinge orice cetăţean al României” a spus Băişanu, care a menţionat că este foarte important ca românii să aibă costuri rezonabile la energie.

„Ar fi normal ca această taxă de 2% să fie eliminată atâta timp cât, dacă facem o serie de calcule, la nivelul pieţei, să nu creăm mai multe dezavantaje decât dacă ar fi taxa. Ca liberal sunt pentru cât mai puţine taxe” a conchis Băişanu.

Furnizorii de energie au contestat această taxă, arătând că furnizorii români, mici, vor intra în faliment şi vor putea supravieţui doar cei mari, care fac parte din multinaţionale; concurenţa va dispărea, iar preţul va creşte. Mai mult, aceştia consideră că, până la final, consumatorii vor fi cei care vor suporta toate aceste taxe, care se vor reflecta în preţul energiei. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI