Procese pe marginea subvenţiilor europene din agricultura suceveană

> Din totalul de 67 de dosare ajunse în instanţă, soluţionate definitiv au fost 26, APIA Suceava având câştig de cauză în 19 litigii

 În 2018, Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava a avut pe rolul instanţelor de judecată 72 de dosare. Conform raportului privind activitatea instituţiei în anul recent încheiat, în cauză sunt cinci litigii decurgând din acordarea către fermieri a subvenţiilor din bugetul naţional şi 67 de litigii privind sprijinul financiar din bugetul Uniunii Europene, toate acestea având ca obiect anularea unor acte administrative.

În ceea ce priveşte litigiile izvorâte din plata de subvenţii din bugetul naţional, APIA Suceava a avut câştig de cauză într-un dosar, Curtea de Apel Suceava respingând cererile de anulare a procesului-verbal de constatare şi recuperare a sumelor încasate necuvenit.

Conform raportului de activitate al Centrului Judeţean al APIA Suceava, dintre litigiile care vizează spijinul financiar obţinut din fonduri europene, soluţii definitive s-au dat în 26 de dosare, 19 dintre soluţii fiind favorabile APIA.

În 2017, APIA Suceava a fost reprezentată în instanţă 92 de dosare. Este vorba despre cinci litigii care priveau acordarea subvenţiilor din bugetul naţional, 80 care decurgeau din acordarea de subvenţii din bugetul comunitar, precum şi şapte care au avut ca obiect anularea unor acte administrative privind funcţionarii publici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: