Primarul Ion Lungu, încrezător că cele 15 autobuze electrice achiziţionate de MDRAP vor ajunge la Suceava până la sfârşitul anului

> Alte 35 de autobuze electrice vor fi cumpărate printr-un proiect european, iar cinci autobuze mici electrice urmează să ajungă în curând la Suceava

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, ieri, că a avut discuţii la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDARP) pe tema achiziţionării de mijloace de transport public în comun, autobuze electrice, în parteneriat cu MDRAP.

El a arătat că este vorba de proiectul prin care se vor achiziţiona 15 autobuze electrice, cu o lungime de 12 metri.

Potrivit lui Lungu, valoarea eligibilă a proiectului este de 50.426.627,35 de lei, iar contribuţia municipalităţii sucevene este de 1.008.532,55 de lei.

„Am desemnat un angajat al Primăriei, în calitate de expert local, care să ne reprezinte în procedura de achiziţie publică” a anunţat primarul.

El a explicat că, dacă în cadrul procedurii de licitaţie nu vor fi contestaţii, estimează că până la sfârşitul anului Suceava să beneficieze de cele 15 autobuze electrice.

În municipiul Suceava vor circula 55 autobuze electrice, dintre care 40 mari şi 15 mici. Astfel, 25 de autobuze mari şi zece mici vor fi achiziţionate printr-un proiect cu fonduri europene, alte 15 autobuze mari printr-un proiect al MDRAP, iar cinci autobuze mici vor veni la Suceava la finele lunii martie, fiind parte a unui proiect cu finanţare elveţiană. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: