Naomi Campbell rămâne fără un onorariu de cinci cifre după o apariţie la Opera Semper din Dresda

Top-modelul britanic Naomi Campbell a rămas fără un onorariu de cinci cifre pe care îl solicitase în urma participării sale la un bal organizat în 2015 la Opera Semper din Dresda, a decis un tribunal din Germania, informează DPA. Naomi Campbell a fost prezentă la balul organizat în clădirea Operei Semper din Dresda, în 2015, iar agentul ei a cerut apoi un onorariu de 55.930 de euro pentru scurta apariţie în public a vedetei britanice. Însă un tribunal a decis – într-o hotărâre definitivă – că organizatorii acelui bal anual nu trebuie să o plătească pe modelul britanic, a dezvăluit o purtătoare de cuvânt a instanţei.

Naomi Campbell, în vârstă de 48 de ani, a petrecut câteva minute la balul din 2015, a primit un premiu şi apoi a părăsit clădirea. Iniţial, organizatorii îi oferiseră un onorariu de 47.000 de euro pentru o prezenţă de patru ore, a raportat cotidianul local Sachsische Zeitung. Întrucât renumitul model a petrecut la acel eveniment mai puţin de 20 de minute, organizatorii i-au oferit în cele din urmă un onorariu de doar 25.000 de dolari. Agentul ei a solicit în instanţă un onorariu de 55.930 de euro. Un tribunal municipal a decis că organizatorii balului nu trebuie să îi plătească niciun ban celebrului top-model britanic, iar acea decizie a fost menţinută şi de celelalte instanţe, inclusiv în cadrul hotărârii definitive.

Reprezentanţii Operei Semper au subliniat că incidentul marchează primul proces din istoria instituţiei. Ei s-au angajat să trateze artiştii cu care vor colabora în viitor cu seriozitate şi corectitudine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: