Agenţia Naţională a Medicamentului confirmă oficial retragerea medicamentului Eurespal

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a transmis, marţi, că s-a luat decizia retragerii medicamentului Eurespal de pe piaţă. Decizia s-a luat la nivelul Uniunii Europene, după o anchetă a autorităţilor din Franţa.

„Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) informează cu privire la retragerea de pe piaţă a medicamentelor Eurespal 80 mg comprimate cu eliberare prelungită şi Eurespal 2 mg/ml sirop. Autoritatea de reglementare şi control al medicamentului din Franţa a declanşat o procedură de urgenţă la nivelul Uniunii Europene, care este pe agenda de lucru a Comitetului de evaluare a riscului în materie de farmacovigilenţă (PRAC) al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), în săptămâna 11 – 14 februarie a.c” se arată într-un comunicat transmis, marţi, de ANMDM.

Potrivit sursei citate, deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă pentru Eurespal a decis să solicite retragerea acestor medicamente în toate ţările în care sunt comercializate, inclusiv în România.

Anterior transmiterii acestui comunicat, reprezentanţii medicilor de familie au declarat, marţi, pentru Mediafax, că au primit recomandări de la farmacişti pentru a nu mai prescrie Eurespal, însă, spun medicii, de la autorităţi nu au primit, până marţi dimineaţă, vreun document oficial cu privire la retragerea medicamentului pentru tuse.

Medicii de familie spun că au primit recomandările de la farmacişti încă de săptămâna trecută.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: