Verificările inspectorilor RAR s-au soldat cu un bilanţ bogat

> Aproape 3.500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR prezentau pericol iminent de accidente > În judeţul Suceava, numărul vehiculelor depistate cu probleme grave a fost de 62

Registrul Auto Român (RAR) a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată ţara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

 Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie.

La nivelul judeţului Suceava, conform unui comunicat de presă al RAR, verificările făcute în anul 2018 au condus la înregistrarea a 1291 de vehicule verificate, dintre care 64,06% neconforme, iar 62 de maşini prezentau pericol iminent de accident. Dintre vehicule, 1,47% prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 82 de amenzi contravenţionale, au fost retrase 363 de certificate de înmatriculare şi reţinute zece permise de conducere.

 În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

„Rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni” a precizat Roxana Dima, purtător de cuvânt al Registrului Auto Român.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: