Protest al avocaţilor din mai multe oraşe faţă de onorariile primite din oficiu

>  Decanul Baroului Iaşi, Marius Striblea, a declarat că onorariile negociate cu Ministerul Justiţiei sunt insuficiente în raport cu prestaţiile avocaţilor

Avocaţii din Iaşi, Alba şi Cluj au început, luni, un protest cu banderole albe pe braţe, faţă de onorariile primite din oficiu. Decanul Baroului Iaşi, Marius Striblea, îi cere lui Tudorel Toader să fie mai receptiv la problemele avocaţilor.

Avocaţii din Baroul Iaşi au anunţat că se alătură protestelor avocaţilor din întreaga ţară şi cer revizuirea onorariilor din oficiu acordate avocaţilor.

Decanul Baroului Iaşi, Marius Striblea (originar din Suceava), a declarat că onorariile negociate cu Ministerul Justiţiei sunt insuficiente în raport cu prestaţiile avocaţilor. Potrivit acestuia, un avocat din oficiu primeşte 30 de euro pentru un proces din oficiu, în timp ce judecătorii şi procurorii câştigă 3.500 de euro net pe lună.

„Modalitatea în care ministrul Justiţiei a înţeles să se raporteze la avocaţi prin postările succesive pe Facebook din această dimineaţă arată lipsa totală de respect a breslei din care acesta face parte şi consider că ministrul ar trebui să fie mai receptiv la problemele noastre, având în vedere că solicitările noastre sunt reale” a declarat pentru Mediafax decanul Baroului Iaşi.

Referindu-se la sumele restante la plata onorariilor pentru asistenţă juridică din oficiu la urmărirea penală, reprezentanţii Baroului Iaşi spun că acestea se ridică la nivelul miliardelor de lei vechi.

La nivelul Baroului Iaşi sunt cel puţin 200 de avocaţi implicaţi în activităţi de acordare a asistenţei juridice din oficiu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: