Focuri de armă pentru o captură de ţigări de contrabandă în valoare de aproape 90.000 lei

Focurile de armă au spart liniştea nopţii de duminică spre luni, din nou, în apropierea graniţei de nord a judeţului. Asta după ce poliţiştii de frontieră suceveni din cadrul Sectorului PF Brodina au observat, pe direcţia localităţii Straja, mai multe persoane care transportau de zor de la frontiera de stat către interiorul ţării mai multe colete voluminoase. Imediat s-a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce. În momentul în care cărăuşii i-au auzit pe oamenii legii, au aruncat marfa din spate şi au rupt-o la fugă în direcţii diferite. În încercarea de a-i prinde, „lucrătorii noştri au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit”, după cum ne-a declarat comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al STPF Suceava.

Contrabandiştii au scăpat, dar în urma lor au rămas ţigările de provenienţă ucraineană care au fost confiscate şi a căror valoare se ridică la peste 86.000 lei.

Pe parcursul nopţii de duminică spre luni, o altă captură de produse din tutun de provenienţă extracomunitară a fost realizată de lucrătorii din cadrul Sectorului PF Brodina şi pe raza localităţii Costileva. Coletele se aflau în aşteptarea transportatorilor în apropierea frontierei de nord a judeţului, fiind vorba, potrivit datelor rezultate în urma inventarierii acestora, despre un transport în valoare de aproximativ 64.000 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI