Firmele din construcţii, cinci sesizări penale pentru 2,98 de milioane de lei prejudiciu adus statului

> În top urmează agenţii economici din transporturi, exploatarea şi prelucrarea lemnului

În anul 2018, inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava au organizat 462 de acţiuni de control, iar, de pe urma acestora, la bugetul consolidat al statului a intrat suplimentar o sumă de 17,34 de milioane de lei. Conform planului de acţiuni pe anul trecut, controalele efectuate s-au lăsat cu amenzi totalizând 10.900 de lei, în timp ce pierderea fiscală s-a redus cu aproximativ 4 milioane de lei. În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018, inspectorii AJFP Suceava au instituit 13 măsuri asigurătorii, asupra a 32,48 de milioane de lei.

Lucrătorii specializaţi au întocmit şi zece sesizări penale, în cazul acestora prejudiciul total cauzat bugetului statului ridicându-se la 3,52 de milioane de lei. În ceea ce priveşte acest din urmă aspect, în top sunt agenţii economici din construcţii, împotriva cărora s-au făcut cinci sesizări, pentru 2,98 de milioane de lei daune provocate bugetului statului. Totodată, s-au instituit şase decizii asigurătorii, pentru 2,84 de milioane de lei. Trei sesizări penale au vizat sectorul transporturilor, paguba totală creată prin încălcarea legii fiind calculată la 341.249 de lei. Deciziile de măsuri asigurătorii s-au oprit asupra a unui total de 19,12 milioane de lei. În cele din urmă, două firme care au ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea lemnului s-au ales cu sesizări penale pentru un prejudiciu care totalizează 189.934 de lei. Cele două măsuri asigurătorii au urmărit încasarea a 290.687 de lei.

Pe de altă parte, în anul 2018, la contribuabilii persoane fizice au fost întreprinse 316 acţiuni, dintre care 292 de inspecţii fiscale parţiale, şapte controale inopinate şi 17 de constatări la faţa locului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI