Comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate a invalidat 241 de cereri

> Faţă de anul 2017, suprafaţa validată aproape că s-a dublat > Anul trecut au fost emise 1.321 de titluri de proprietate, comparativ cu 1.292 de titluri în 2017

Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a avut, în 2018, 11 întruniri de analiză, prilej cu care aprobate au fost 514 de hotărâri, pentru o suprafaţă totală validată de 462,38 de hectare, faţă de 479 de hotărâri, pentru 242,96 ha, în anul precedent. Cererile au venit din partea  a 248 de persoane fizice, două comune şi o obşte, validate fiind 64,78 ha de terenuri agricole şi 397,61 ha de terenuri forestiere.

Potrivit unei informări a Instituţiei Prefectului, pe fondul imposibilităţii asigurării necesarului, noi reglementări legale din anul 2017 au statuat „o situaţie de excepţie”, respectiv aceea de identificare a unor terenuri cu vegetaţie forestieră în localităţi învecinate.

În anul 2018, Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a validat terenuri agricole în cazul a 14 dosare, în timp ce 17 validări au privit suprafeţe împădurite. Printre altele, 21 de hotărâri au fost date în vederea validării de amplasamente, trei au validat drepturi de proprietate, 28 au validat terenuri aferente locuinţei, iar în 241 de situaţii s-au hotărât invalidări.  Potrivit sursei citate, tot în vederea aplicării legilor fondului funciar, în anul 2018 au fost emise 43 ordine de constituire a dreptul de proprietate pentru terenuri aferente curţilor unor construcţii, verificate fiind 790 de documentaţii înaintate de Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OJCPI) Suceava, în vederea emiterii titlului de proprietate pentru terenuri solicitate de proprietarii sau moştenitorii acestora care nu s-au înscris în cooperativa agricolă de producţie, nu au predat sau nu li s-au preluat la stat terenurile prin acte translative de proprietate. Conform sursei citate, în anul 2018 au fost emise 1.321 de titluri de proprietate, comparativ cu 1.292 de titluri în 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: