Alexandru Băişanu:

Am reuşit să includem în bugetul pentru acest an şi începerea proiectului Autostrăzii Nordului

> Până acum, aceasta era doar dorinţă, dar acum începe să prindă contur, transmite deputatul de Suceava

Vicepreşedintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a declarat, ieri, că în urma negocierilor avute în coaliţia de guvernare a reuşit să impună includerea finanţării pentru studii de fezabilitate pentru Autostrada Nordului, Suceava – Satu Mare.

„Am continuat în weekend discuţiile în cadrul coaliţiei privind bugetul pentru anul 2019 şi am reuşit să conving colegii că este nevoie ca proiectul Autostrăzii Nordului să înceapă. Este un drum de mare viteză de care are nevoie nordul ţării pentru a se dezvolta” a spus Băişanu.

El a subliniat că a făcut tot posibilul pentru ca drumurile de care are nevoie judeţul Suceava să fie incluse cu sume de bani în Legea bugetului pentru 2019.

„Este clar că în ceea ce priveşte Autostrada Nordului se finanţează mai întâi studiile de fezabilitate. Este un prim pas, uriaş spun eu, pentru că până acum aceasta era doar la nivel de dorinţă. Fiind inclusă deja la finanţare, autostrada urmează să primească finanţare şi în anii următori. Sunt optimist şi sper ca în 5 ani să putem circula pe această autostradă care este mai ieftină decât Iaşi – Tg. Mureş, va avea o încărcare mai bună şi la costuri mai mici” a spus Băişanu.

El a subliniat că s-a asigurat că în buget sunt alocaţi bani suficienţi pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei, pentru continuarea lucrărilor la şoseaua de centură a Rădăuţiului şi începerea lucrărilor la centura municipiului Fălticeni.

„Este important că am reuşit să prindem şi fonduri pentru studiile de fezabilitate şi pentru drumul expres Siret – Suceava – Paşcani” a mai declarat Băişanu.

El şi-a exprimat încrederea că procedurile de licitaţie nu vor dura foarte mult şi că în acest an vor fi gata studiile de fezabilitate, astfel încât anul viitor să fie realizat proiectul tehnic şi să înceapă efectiv lucrările pentru aceste drumuri extrem de importante pentru judeţul nostru. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: