Liderul PES Activists Suceava, Gabriel Costache:

A fi un bun român înseamnă a fi pro-european

> Judeţul Suceava este cu adevărat capabil să îşi folosească întreg potenţialul său în a acţiona pentru Europa

PES activists România a organizat sâmbătă, 9 februarie 2019, la Bucureşti, în contextul dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene, conferinţa internaţională „Acţionează pentru Europa!“.

 „A fi un bun român înseamnă a fi pro-european. Un pro-european va milita mereu pentru ca vocea tuturor să fie auzită la Bruxelles, iar noi, sucevenii, trebuie să acţionăm pentru noi, pentru familiile nostre, pentru ţara noastră şi avem nevoie ca vocea noastră să fie auzită în Europa. O Românie puternică în interiorul Uniunii Europene este mai sigură pe sine, mai independentă, iar judeţul Suceava este cu adevărat capabil să îşi folosească întreg potenţialu său în a «acţiona pentru Europa»“ a declarat Gabriel Costache, PES activists Suceava

Evenimentul cu caracter civic a reunit peste 500 de militanţi PES din toată ţara, exponenţi ai mediului asociativ şi reprezentanţi ai mass-media, precum reprezentantul PES activists România Victor Negrescu, profesorul universitar Cristian Pîrvulescu, jurnalistul Dan Cărbunaru, preşedintele Consiliul Tineretului din România Mihai Dragoş, dar şi invitaţi din Ungaria, Belgia şi reprezentanţi ai Partidului Socialiştilor Europeni.

PES activists Suceava a fost reprezentată de Gabriel Costache, secretar extecutiv naţional şi coordonator judeţean, împreună cu o numeroasă delegaţie de activişti PES din judeţul Suceava.

„Milităm pentru o Românie puternică în interiorul unei Uniuni Europene unite, democratice, sociale, transparente şi care nu lasă pe nimeni în urmă, indiferent de ţara de provenienţă sau condiţia socială. Apartenenţa la UE înseamnă 30 de miliarde de euro intrate în plus în bugetul României, un miliard de euro pe an în subvenţii pentru agricultori sau 7000 de beneficiari anual de burse Erasmus. Este timpul ca pro-europenii din România să combată cu mult curaj creşterea populismului şi discursul antieuropean. Pentru a atinge acest deziderat trebuie să rămânem ataşaţi valorilor comune europene şi este nevoie ca fiecare dintre noi să «acţioneze pentru Europa». Alegerile pentru Parlamentul European din luna mai sunt mai importante ca niciodată şi este foarte important să avem o participare ridicată la urne pentru a putea influenţa într-un mod pozitiv viitorul Uniunii Europene. Stânga românească a generat consensul de la Snagov care a condus la aderarea la Uniunea Europeană. A fi de stânga înseamnă a fi proeuropean“ a declarat Victor Negrescu, PES activists România.

PES activists România este o structură asociativă a membrilor şi simpatizanţilor de stânga interesaţi de politica europeană, creată în anul 2007 şi care reuneşte peste 10.000 de membri la nivelul întregii ţări. PES activists România susţine activitatea Partidului Socialiştilor Europeni şi a grupurilor politice naţionale de stânga, constituind în acelaşi timp sursa revendicărilor şi propunerilor europene. Organizaţia a organizat în medie de trei evenimente pe lună şi aproximativ 500 de acţiuni desfăşurate de la înfiinţare.

Recent, PES activists România a lansat – în cadrul campaniei „Românii, cetăţeni europeni cu drepturi depline. Pentru crearea unei cetăţenii europene“ – o petiţie prin intermediul căreia îşi propune să promoveze un proiect al cetăţeniei europene care să anuleze diferenţele existente în acest moment la nivel european între cetăţenii diverselor state membre ale Uniunii Europene. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: