Atletism, Campionatele Naţionale indoor

Performanţe de excepţie pentru Dorin Rusu, Andrei Gag, Marius Musteaţă şi Alin Firfirică

La sfârşitul săptămânii trecute, sala de atletism din cadrul Complexului sportiv „Lia Manoliu” a găzduit ediţia din 2019 a Campionatelor Naţionale de sală pentru seniori şi tineret. Aşa cum ne-au obişnuit în ultimul timp, sportivii suceveni au ieşit şi de această dată în evidenţă. Astfel, Dorin Andrei Rusu, de la CSM Dorna Vatra Dornei, fost campion european Under 20 şi multiplu medaliat la întrecerile naţionale şi balcanice, a reuşit să îşi mărească panoplia de medalii cucerite până la vârsta de 20 de ani, izbutind să urce pe treapta cea mai înaltă a podiumului de premiere în proba de 1500 de metri, atât la tineret, cât şi în întrecerea seniorilor. De asemenea, Rusu a reuşit să se claseze pe locul 2 la tineret şi locul 3 la seniori în cursa de 800 de metri. Atletul antrenat de Cristian Prâsneac va alerga peste o săptămână la balcaniada indoor de la Istanbul, acolo unde va încerca să realizeze baremul pentru proba de 1.500 de metri necesar calificării la europenele de sală din 2019, care vor avea loc între 1 şi 3 martie, la Glasgow, în Scoţia.

În ce priveşte proba de aruncare a greutăţii, a fost o afacere între foşti şi actuali sportivi de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava. Locul întâi i-a revenit fostului vicecampion mondial Andrei Gag, care s-a transferat între timp la CSM Bucureşti, cu o aruncare de 19,93 metri. Pe doi s-a clasat foarte tânărul Marius Musteaţă, de la CSU Suceava, cu 17,99 metri, care şi-a trecut în palmares şi titlul de  campion naţional de tineret, în vreme ce Alin Firfirică, atlet cu dublă legitimare CSU Suceava / Steaua Bucureşti, a prins ultima treaptă a podiumului de premiere cu un rezultat de 17,07 metri. Firfirică, desemnat recent drept cel mai bun atlet din România al anului 2018, nu este însă un specialist al acestei probe, el axându-se mai mult pe aruncarea discului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: