Parlamentarii PNL de Suceava au depus amendamente pentru finalizarea conductei magistrale de gaz Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei…

> Dar şi pentru construirea unei alte magistrale de gaz de 80 de kilometri, care să deservească 50 de localităţi sucevene cu 80.000 de locuitori

Parlamentarii PNL de Suceava au depus mai multe amendamente la proiectul Legii bugetului pentru anul 2019, între care două pentru extinderea reţelei de gaz natural.

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a anunţat că au fost formulate două amendamente importante pentru dezvoltarea reţelei de gaz  natural din judeţul Suceava.

Astfel, liberalii doresc suplimentarea bugetului Companiei Naţionale Transgaz pentru realizarea tronsonului Pojorâta – Vatra Dornei în vederea finalizării investiţiei la conducta de transport gaz natural Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei.

Potrivit lui Cadariu, din cei 36 de kilometri ai conductei Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei au fost realizaţi 9,2 kilometri, până la Pojorâta.

„Investiţia este insistent cerută în zonă, Vatra Dornei, de exemplu,  fiind în situaţie de criză în privinţa furnizării căldurii, iar centrala termică se degradează”, explică senatorul sucevean.

El a menţionat că al doilea amendament vizează suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării cu suma de 80 de milioane de lei pentru construirea unei magistrale de gaz de 80 de kilometri şi realizarea investiţiilor de distribuţie a gazului metan în 50 de localităţi, pentru 80.000 de gospodării, în zonele Păltinoasa – Rădăuţi, Valea Soloneţului, Suceava – Dolhasca. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: