Despre Romeo şi Julieta

Aflu, zilele trecute, că Romeo şi Julieta au fugit de acasă, de la Iaşi. Aţi ghicit, au fugit pentru că familiile nu erau de acord cu relaţia lor, aşa încât cei doi tineri, ambii în vârstă de 18 ani, şi-au luat lumea în cap. Au ajuns la Suceava, s-au cazat la o pensiune şi, supăraţi de discuţiile în contradictoriu cu părinţii, au hotărât să-şi pună capăt zilelor, neconcepând viaţa unul fără celălalt. Cum nu aveau la îndemână decât „Paracetamol”, au înghiţit ce-au avut. Ficatul a reacţionat şi, speriat de starea sa, dar şi de a Julietei, Romeo a sunat la 112 şi, astfel, tragedia a fost evitată. Contactate telefonic, atât doamna Capulet, cât şi doamna Montague au declarat că nu sunt de acord ca cei doi tineri să se iubească. Nu sunt şi gata. Ba, mai mult, doamna Montague, supărată că Romeo a plecat şi de data aceasta de acasă, fără să anunţe, aşa cum ar trebui să facă un băiat cuminte, nu s-a arătat impresionată nici măcar de faptul că cei doi au fost la un pas de moarte. Nu şi nu.

Doamnă Montague, doamna Capulet, haideţi în mileniul trei, doamnelor! Nu credeam că aţi supravieţuit, prin secole, dar, dacă tot aţi rezistat, haideţi, faceţi un efort şi săriţi din secolul XIV, aici, în zilele noastre! Zile în care se presupune că, chiar dacă nu sunteţi mulţumite de alegerea copiilor dv., chiar dacă aveţi motive întemeiate pentru asta, nu-i aduceţi în situaţia de a lua decizii cu mintea înfierbântată de adolescent îndrăgostit.

Copilul are viaţa lui, alege cu mintea lui, după gustul lui, nu l-aţi făcut ca să vă îndeplinească dorinţele şi visele. E un om la început de viaţă, trebuie să experimenteze, o să şi greşească, poate, dar, dacă alegeţi să-l judecaţi, în loc să-l înţelegeţi, o să-l îndepărtaţi, ba chiar o să-şi ia lumea în cap. Puneţi-vă în locul lui şi, în loc să-l condamnaţi pentru alegerea făcută, căutaţi să aflaţi cum gândeşte, ce simte, pentru a nu-l vizita apoi la spital, dacă aveţi norocul să scape cu viaţă dintr-un moment în care nu a putut pricepe de ce oamenii mari au uitat că au fost tineri şi că au iubit nebuneşte.

Dacă au avut norocul acesta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: