Volei masculin, Divizia A2

CSM Suceava a câştigat duelul cu Rapid Bucureşti după un meci cu desfăşurare epică

> Într-o partidă din etapa a IX-a a seriei est, CSM Suceava – Rapid Bucureşti 3-2 (17, -23, -17, 15, 13)

La sfârşitul săptămânii trecute, sala „Unirea” a fost gazda unui foarte interesant meci din cadrul etapei a IX-a a seriei est a Diviziei A2 de volei masculin. Faţă în faţă s-au aflat CSM Suceava şi Rapid Bucureşti, două echipe aflate în luptă pentru a obţine un loc cât mai bun în play-off.

Din păcate, în tribunele micuţei săli de sport sucevene s-au aflat foarte puţini spectatori, majoritatea fiind foşti jucători şi membri ai familiilor tinerilor voleibalişti suceveni.

Oaspeţii au venit cu pretenţii mari în această deplasare în Bucovina, bazându-se pe experienţa jucătorilor din lot, însă s-au „lovit” de ambiţia şi dorinţa de afirmare a tinerilor sportivi pregătiţi de Tudor Orăşanu.

Primul set a avut un debut foarte echilibrat, scorul menţinându-se egal până la 10-10, pentru ca apoi gazdele să preia iniţiativa şi să câştige destul de clar cu 25-17. În setul secund se părea că sucevenii nu vor avea probleme, însă tinerii sportivi suceveni au greşit câteva mingi banale, şi-au pierdut cumpătul şi concentrarea şi rapidiştii au egalat după ce şi-au trecut setul în cont cu 25-23.

În pofida sfaturilor antrenorului Tudor Orăşanu, tinerii jucători de la CSM Suceava nu şi-au revenit în setul al treilea, pe care l-au pierdut la 17. Încurajaţi cu căldură de puţinii suporteri suceveni, tinerii jucători de la CSM au revenit în joc în setul al patrulea. Evoluând cu multă încredere, sucevenii au încheiat setul la 15 şi au trimis partida în tie-break. Setul al cincilea, decisiv, se încheie la 15 sau în cazul în care se ajunge la egalitate de la 14-14 se joacă până ce una dintre echipe face o diferenţă de două puncte.

CSM Suceava a început bine setul cu numărul cinci şi a condus cu 7-3. Rapidiştii bucureşteni nu au renunţat şi au egalat la opt, la nouă şi la zece. Norocul şi inspiraţia au fost de partea gazdelor pe final şi, cu Alexandru Raţă în zi bună, CSM Suceava a câştigat setul decisiv cu 15-13.

Păcat că acest frumos succes al formaţiei de volei masculin CSM Suceava nu a putut fi urmărit de mai mulţi iubitori de sport din municipiu, pentru că tinerii jucători pregătiţi de Tudor Orăşanu merită şi au valoare. Trebuie să-i felicităm pe voleibalitşii suceveni şi pe antrenorul lor şi să le mulţumim pentru clipele de volei autentic pe care bătrâna sală „Unirea” nu le-a mai văzut de mult timp.

Din lotul echipei CSM Suceava în partida cu Rapid Bucureşti au făcut parte jucătorii: Marius Gontariu, Alexandru Raţă, Vlad Buhu, Ştefan Verciuc, Eduard Cazacu, Tudor Ştreangă, Marius Bortă, Alexandru Roman, Răzvan Buiciuc, Andrei Sasu şi Lucian Huţuleac. (Foto: ADRIAN POPOVICI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: