În topul petiţiilor înregistrate la Prefectură 

Cererile de retrocedare de terenuri şi imobile

Numărul de petiţii adresate Instituţiei Prefectului judeţului Suceava este în scădere. Cel puţin aşa reflectă Raportul de activitate al instituţiei pentru anul 2018, conform căruia la compartimentul specializat al Prefecturii Suceava au fost înregistrate 692 de petiţii, faţă de 1.076, în 2017, diminuarea fiind de peste 30%.

„Se constată o scădere a numărului de petiţii, ceea ce conduce la concluzia creşterii gradului de satisfacţie a cetăţenilor” se reliefează în raport.

Conform sursei citate, 589 de petiţii au ajuns la Prefectură de la administraţia publică centrală şi unele organe ale statului, 103 fiind înregistrate direct în registrul local sucevean. Din totalul petiţiilor de la „Centru”, 19 au primit răspuns pozitiv; 41 s-au ales cu răspuns negativ; 244 au fost trimise, spre competentă soluţionare, către alte instituţii abilitate ale statului; în 30 cazuri a fost declinată competenţa; în 173 de cazuri s-au oferit  precizări legale; 70 au luat calea clasării; 12 sunt în curs de soluţionare.

În ceea ce priveşte petiţiile locale, trei au fost soluţionate pozitiv, iar 13 negativ. Altele 11 au fost redirecţionate; şase s-au ales cu declinare de competenţă; două au fost clasate; pentru 60 s-au dat precizări; opt petiţii sunt în curs de soluţionare. Potrivit raportului, 121 de petiţii au privit cereri de retrocedare de terenuri şi imobile; 11 au fost cereri de primire în audienţă; câte cinci au avut ca obiect infracţiuni şi contravenţii, respectiv recalculări sau majorări de pensii; trei au reclamat tulburarea ordinii şi liniştii publice; 545 au vizat alte diverse probleme.

În cursul anului 2018, aflăm că în cadrul Instituţiei Prefectului au fost primite în audienţă 273 de persoane, dintre care 222 de prefect, iar 51 de subprefect.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: