Câte verificări atâtea amenzi date

 La finele săptămânii trecute, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a organizat o acţiune pe raza municipiului reşedinţă de judeţ şi a comunei Arbore pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi comerţ ilicit, inclusiv cu animale şi produse de origine animalieră. Potrivit datelor oficiale pe care le deţinem, în cadrul acesteia au fost verificate 27 de entităţi economice, fiind aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 56.000 lei, toate la Legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. De asemenea, lucrătorii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava au organizat şi ei o acţiune punctuală în pieţele şi bazarul din municipiul Suceava pe linia prevenii şi combaterii comercializării ilicite de ţigări de provenienţă extracomunitară. Cu această ocazie, au fost identificate nu mai puţin 11 persoane cu vârste cuprinse între 24 şi 68 de ani, toate din judeţul Suceava, care deţineau sau comercializau fără drept ţigări de contrabandă, pe numele lor fiind întocmite dosare penale.

 Ţigări ascunse în obiecte de mobilier şi mese cu blat dublu

 Imaginaţia celor care se ocupă cu activitatea de contrabandă este foarte productivă atunci când vine vorba de a ascunde marfa. Aşa se face că, o mare parte din pachetele cu ţigări de contrabandă au fost descoperite de oamenii legii ascunse în diverse locuri, respectiv în scaune şi mese cu blat dublu sau în compartimente special amenajate pentru a nu putea fi găsite de organele de control. Întreaga cantitate de produse din tutun, aproximativ 15.000 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, a fost indisponibilizată, urmând ca în cadrul cauzelor penale, să fie calculate sumele cu care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, pentru ca ulterior să fie dispuse măsuri asigurătorii. „Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul unităţilor de parchet competente, în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate” după cum se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: