Alegerile pentru conducerea judeţeană a PSD Suceava ar urma să fie organizate peste două săptămâni

> Social-democraţii suceveni vor alege preşedintele, preşedintele executiv şi vicepreşedinţii organizaţiei

Conferinţa Judeţeană de Alegeri a Organizaţiei Judeţene PSD Suceava urmează să fie organizată peste două săptămâni, în 23 februarie, potrivit propunerii transmise de secretariatul general al partidului.

Astfel, surse din PSD Suceava au precizat că pentru stabilirea acestei date urmează să fie convocat Comitetul Executiv Judeţean al PSD Suceava care să fie informat despre data, locaţia şi ora organizării Conferinţei Judeţene Extraordiare de alegeri.

Conducerea PSD mai transmite organizaţiei judeţene Suceava ca la Conferinţa de alegeri să fie incluşi între delegaţi membrii birourilor executive ale organizaţiilor speciale, respectiv de femei, tineret şi de pensionari.

De menţionat este că la această conferinţă judeţeană de alegeri vor fi aleşi preşedintele organizaţiei, preşedintele executiv şi vicepreşedinţii.

Potrivit unor surse politice, membrii conducerii PSD Suceava doresc ca la aceste alegeri să nu fie ales preşedintele executiv, probabil pentru ca poziţia să fie rezervată unei personalităţi care ar urma să se înscrie sau să se reînscrie în partid, iar pentru ca aceasta să rămână vacantă, au stabilit ca pentru funcţia de preşedinte executiv să nu se înscrie niciun membru al organizaţiei.

Comitetul Executiv al PSD a decis, duminică, organizarea de alegeri pentru conducerile organizaţiilor judeţene unde există conduceri interimare, între acestea fiind şi Suceava.

Din 2017 au fost anunţate patru termene la care trebuiau să se organizeze alegeri în organizaţia judeţeană PSD Suceava, ultimul termen fiind 29 septembrie 2018, când conducerea centrală a partidului a avizat ca acestea să fie organizate la Dumbrăveni, unde ar fi trebuit să participe fostul vicepriministru Paul Stănescu, care între timp a fost înlăturat din funcţie.

Până în prezent, pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei a fost anunţată doar candidatura senatorului Ioan Stan, preşedinte interimar din iunie 2016.

PSD Suceava îşi propune să aibă numărul maxim permis de vicepreşedinţi, 17, posturi care ar urma să fie ocupate de parlamentarii de Suceava, respectiv senatorul Virginel Iordache şi deputaţii Maricela Cobuz, Eugen Bejinariu, Emanuel Havrici şi Alexandru Rădulescu, membrii organizaţiei care fac parte din Guvern, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Eugen Constantin Uricec, secretarul de stat în Secretariatul General al Guvernului, Oana Pintilei şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Tiberius Brădăţan, dar şi reprezentanţi ai administraţiilor locale, între care primarii din Fălticeni, Cătălin Coman, sau Rădăuţi, Nistor Tătar.

De menţionat este că Ioan Stan va candida în alegerile locale din 2020 la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, potrivit anunţului făcut de acesta anul trecut la CEx al PSD Suceava desfăşurat la Dumbrăveni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI