Primarul Mihăiţă Negură, îngrijorat de proiectul de buget pentru 2019:

Primăria Câmpulung Moldovenesc va intra într-o zonă critică de funcţionare

> Despre bani pentru investiţii nici nu se pune problema, anticipează edilul-şef

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat, joi, că în condiţiile în care se menţin sumele prevăzute în proiectul de buget pentru 2019, care nu prevede alocarea de bani pentru plata ratelor la creditul pentru proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu”, primăria municipiului va intra într-o zonă critică de funcţionare.

Negură a declarat că proiectul legii bugetului pentru 2019 nu prevede alocarea de fonduri pentru plata ratelor la creditul de 86,3 milioane de euro angajat în anul 2004 de judeţul Suceava şi de 61 de primării, ceea ce va afecta grav funcţionarea acestor primării, în condiţiile în care până în 2016 aceste sume erau plătite prin transferuri de la bugetul de stat.

El a explicat că în cazul municipiului Câmpulung Moldovenesc, în 2017 au fost eşalonate la plată ratele pe o perioadă de 5 ani, iar în 2018 au fost plătite ratele, dar că în anul 2019 suma de achitat se ridică la 3,6 milioane de euro.

„Bugetul Primăriei este pentru un an de circa 5 milioane de euro. În condiţiile în care avem de plătit rate de 3,6 milioane de euro, la sectorul dezvoltare nu vom avea fonduri, dar va trebui să umblăm şi la secţiunea de funcţionare. Intrăm într-o zonă critică de funcţionare a Primăriei” a spus Negură.

Primarul a menţionat că în 2018 în Câmpulung Moldovenesc au fost calamităţi în urma ploilor abundente, iar comisia instituită de prefect a constatat pagube de 2,2 milioane de lei şi că Guvernul nu a alocat niciun leu pentru acoperirea acestora, în timp ce municipalitatea a cheltuit peste un milion de lei pentru refacerea infrastructurii afectate.

Mihăiţă Negură a mai spus că este pentru prima dată când se întârzie atât de mult cu adoptarea bugetului de stat şi crede că abia în luna aprilie ar putea fi aprobat şi bugetul local, dacă nu vor exista noi sincope, cum ar fi respingerea de Parlament, cu voturile PSD, a Legii bugetului pe 2019.

El şi-a exprimat neîncrederea că Guvernul va reuşi să asigure finanţarea autorităţilor locale, aşa cum susţin reprezentanţii PSD. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI