„Portretul”

 Teatrul Municipal Matei Vişniec Suceava (TMMVSV) vă invită la o nouă premieră, „Portretul” de Slawomir Mrozek, regia Diana Udrea, care îi are în distribuţie pe Horia Andrei Butnaru, Răzvan Bănuţ şi Delu Lucaci.

TMMVSV continuă programul de susţinere a tinerilor regizori, oferindu-le şansa să monteze spectacole pe scena teatrului sucevean. Astfel, după spectacolul „Sub apă”, de Carmen Ella Greenhill în regia lui Sebastian Marina, publicul sucevean are ocazia să vadă un spectacol realizat de Diana Udrea, studentă în ultimul an, la Universitatea „George Enescu” din Iaşi, Facultatea de Teatru, secţia Regie.

„Nu răscolim adesea trecutul, trăim prezentul din plin şi ne gândim la viitor, ne facem planuri pentru ziua de mâine, pentru următorii ani, ne umplem viaţa cu speranţe şi iluzii şi ne îndepărtăm cu paşi mari de trecut, deoarece ne este teamă de el, ne este teamă de ceea ce am fost sau am făcut. În «Portretul» lui Slawomir Mrozek ne întâlnim cu o vină atât de puternică încât ne acaparează viaţa, ne oferă materializarea conştiinţei noastre şi scoate la suprafaţă importanţa vieţii interioare. Ne obligă să ne privim în ochi şi să recunoaştem cine suntem, ne împinge să privim în adâncul sufletului nostru şi să depăşim prăpastia. «Portretul» ne invită să realizăm că cel mai mare duşman al nostru suntem chiar noi înşine” spune Diana Udrea despre textul dramaturgului polonez.

Horia Andrei Butnaru, vorbind despre text, spectacol şi modul în care s-a lucrat: „Cred că nu s-a mai montat Portretul lui Mrozek în România. E un text foarte frumos, a fost un mod foarte interesant de lucru. Ni s-a permis să greşim şi mi se pare foarte important să greşeşti, dacă nu greşeşti nu poţi evolua. (…) Cred că v-a fi un spectacol foarte interesant pentru publicul sucevean”.

Răzvan Bănuţ a subliniat că s-a lucrat din greu, dar că s-au înţeles bine şi s-au simţit bine, lucru care ar trebui să se vadă şi pe scenă.

Delu Lucaci spune că apreciază mult această întâlnire, „faptul că Diana ne-a ales pe noi să-şi dea examenul de licenţă, faptul că teatrul a primit-o pe Diana să facă spectacolul acesta. Ne-am încâlcit în text împreună, ne-am descâlcit tot împreună”.

Actorii şi-au manifestat dorinţa de a avea o relaţie mai strânsă cu publicul. „Gândindu-mă la toate întrebările care se nasc în timpul repetiţiilor, abia aşteptăm să vedem reacţia publicului şi ne-ar plăcea să iniţiem nişte discuţii cu publicul după spectacole. Noi luăm pulsul doar de pe scenă. Avem o relaţie foarte frumoasă cu publicul, doar că e de la distanţă” a spus Delu Lucaci.

Răzvan Bănuţ a completat invitând publicul doritor şi la repetiţii, cu condiţia ca spectatorii să respecte aceleaşi reguli de conduită ca la orice spectacol. Urmează ca teatrul să anunţe datele la care publicul va putea participa la repetiţii.

Un nou spectacol, o tânără regizoare, actorii noştri şi dorinţa lor de a-şi cunoaşte publicul, de a le primi opiniile, reacţiile vă invită la teatru.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI