OSPA supravieţuieşte

> În 2013, Oficiul pentru Studii Agrochimice şi Pedologice Suceava s-a aflat pe malul prăpăstiei economico-finaciare, MADR neonorându-i contravaloarea unor lucrări contractate în valoare de 500.000 de lei

Oficiul pentru Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava îşi continuă activitatea, după ce, cu mai mulţi ani în urmă, a fost în pragul închiderii.

„În anul 2018, cu sprijinul şi sub îndrumarea Direcţiei pentru Agricultura Judeţeană (DAJ), la nivelul OSPA Suceava au fost obţinute rezultate bune” se arată într-o informare a DAJ Suceava.

Astfel, pe durata anului trecut, OSPA  Suceava a făcut lucrări şi a întocmit studii de specialitate, conform activităţii de bază a instituţiei sucevene. Între acestea se distinge încheierea a zece contracte privind realizarea de studii pedologice şi agrochimice pentru încadrarea terenurilor în clase de calitate, pentru o suprafaţă de 469,72 ha încasându-se 49.671 de lei. Cu persoane juridice de pe raza judeţului au fost perfectate cinci contracte pentru studii de specialitate la înfiinţarea unor plantaţii pomicole cu suprafaţa totală de 13,2 ha, studiile respective aducând în bugetul instituţiei 11.552 de lei. Pentru scoaterea din circuitul agricol a unei suprafeţe totale de 12,6 ha, cele 17 lucrări au adus OSPA venituri de 49.195 lei. De departe  cele mai mari încasări provin de pe urma studiilor pedologice necesare la întocmirea proiectelor de amenajamente pastorale, în cazul celor două proiecte, pentru un total de 10.389 ha, la buget instituţiei adunându-se 195.891 de lei. Pentru un studiu necesar schimbării categoriei de folosinţă a 0,5 ha s-au încasat 2.800 de lei, în timp ce patru analize realizate pentru persoane fizice şi persoane juridice au fost taxate cu un total de 96 lei.

De precizat este că, în 2013, Oficiul pentru Studii Agrochimice şi Pedologice Suceava s-a aflat în pragul dezastrului, cauza constituind-o, în mare măsură, neachitarea de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a unor lucrări contractate, prestate, recepţionate şi facturate în valoare de 500.000 de lei. OSPA şi-a reluat activitatea în 2015, când a încheiat contracte în valoare de peste 80.000 de lei, atrăgând un total de 248.373 de lei de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru programul „Sol-teren”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI