Muzeul Memoriei

„Muzeul Memoriei a creat în Suceava (9-17 februarie), la Iulius Mall (etaj, lângă spaţiul de joacă Kids Land), o expoziţie multimedia despre centenarul oamenilor ca tine. Expoziţia Muzeului Memoriei a fost recent premiată de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) drept cel mai bun proiect de celebrare a Centenarului” anunţă centrul comercial sucevean, adresându-se astfel clienţilor săi: „Vino să descoperi o expoziţie multimedia care îţi va deschide noi perspective asupra Primului Război Mondial! Un parcurs emoţional ghidat prin fragmente de vieţi descoperite în fotografii, amintiri, cărţi poştale, înregistrări audio, jurnale şi documente istorice. Toate au fost transpuse în proiecţii şi instalaţii sonore care dau naştere unei reconstituiri vii a trecutului. Intrarea este liberă”.

Într-un amplu comunicat, Iulius Mall informează că, pentru a înţelege mai bine felul în care funcţionează istoria, Muzeul Memoriei a construit o experienţă prin care vizitatorii pot genera poveşti alternative şi căuta răspunsuri la întrebarea: Ce anume din trecutul tău te face cine eşti astăzi?

Muzeul Memoriei revine asupra istoriei începutului de secol prin elemente multimedia care deschid sertarele memoriei colective. Prin această expoziţie, Muzeul Memoriei repovesteşte vizual, sonor, animat, tridimensional ceea ce generaţiile trecute ne-au spus sau au încercat să ne spună, uneori prin viu grai, alteori prin gesturi sau tăceri apăsătoare.

Vizitatorii pot vedea, simţi şi înţelege fragmente din istoria tuturor şi a nimănui: poveşti alternative ale oamenilor fără statui şi decoraţii, anonimi care ar fi putut face parte din familia oricăruia dintre noi.

Printre multe altele, se precizează: „Muzeul Memoriei este un demers educaţional şi cultural iniţiat de Asociaţia Punctart, care promovează patrimoniul naţional. Utilizând tehnologia ca limbaj comun şi puncte de legătură între generaţii, Muzeul Memoriei este un loc al amintirilor în care trecutul se uneşte cu prezentul pentru a căuta în istoria fiecăruia perspective noi, uitate sau ignorate. Muzeul Memoriei a deschis primul său capitol cu o cercetare despre începutul secolului, cu accent pe Marele Război”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: