Eveniment comemorativ la Fălticeni

„Ion Irimescu 116”

Miercuri, 27 februarie a.c., Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Fălticeni, în colaborare cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni, organizează evenimentul comemorativ „Ion Irimescu 116”.

Artistul plastic Ion Irimescu, născut pe 27 februarie 1903, a donat Fălticeniului un mare număr de sculpturi şi desene, astfel constituindu-se muzeul care-i poartă numele.

 Retras spre sfârşitul vieţii la Fălticeni, s-a ocupat de muzeul care adăposteşte operele sale, cea mai mare colecţie de autor din România.

Pentru gestul său, municipalitatea îl sărbătoreşte în fiecare an la sfârşitul lunii februarie, prin manifestări culturale.

Manifestările încep la ora 12, cu un moment aniversar dedicat marelui artist, care conţine comunicări, un concert cameral şi o prezentare de carte. Comunicările vor fi susţinute de prof. univ. Tereza Sinigalia, cercetător principal gradul I, doctor în istoria artei şi conducător de doctorat la Universitatea „George Enescu” laşi, şi de criticul şi istoricul de artă, Pavel Şuşară monograf, poet, publicist şi scriitor, cercetător de istorie a artei al Institutului de Istoria Artei de pe lângă Academia Română, evaluator opere de artă.

Romanul „Parage” („Cotloane”) de Theodor Cazaban va fi prezentat de Olimpia Coroamă, Gina Puică, Constantin Severin, Florica Ichim, Adrian Mihalache şi Bujor Rîpeanu. Înainte de prezentarea de carte vor fi expuse motivele pentru care se vorbeşte despre Irimescu în contextul Cazabanilor şi despre rolul familiei Cazaban în formarea maestrului Irimescu.

Invitaţii se vor bucura de momente artistice susţinute de tinerele talente ale generaţiei contemporane în cadrul unui concert. Intrarea este liberă la toate activităţile.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI