Deputatul PNL Angelica Fădor, în Parlament:

Coaliţia PSD – ALDE ne transmite prin proiectul de buget că şi anul 2019 este un an ratat al acestei guvernări

Problemele cetăţenilor şi dezvoltarea ţării nu sunt prioritare pentru PSD

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a apreciat, într-o declaraţie politică în Camera Deputaţilor, că s-a  început o nouă sesiune parlamentară în semestrul în care România deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, dar că subiectele care ocupă agenda publică au rămas, din păcate, aceleaşi pentru coaliţia aflată la guvernare PSD – ALDE, fără nicio legătură cu agenda cetăţenilor.

„În loc să vorbim de investiţii mari pentru dezvoltare, de creşterea nivelului de trai a populaţiei, de reducerea semnificativă a numărului de români aflaţi în sărăcie, coaliţia PSD – ALDE vorbeşte doar despre ordonanţe privind legile justiţiei şi despre cum ar putea să scape preşedintele PSD, Liviu Dragnea, de dosarele penale” a spus Fădor.

Ea a adăugat că a folosit sintagma coaliţia de guvernare şi nu majoritate parlamentară de guvernare pentru că aceasta şi-a pierdut deja numărul necesar pentru a avea majoritatea voturilor în Camera Deputaţilor, ceea ce confirmă că tot mai mulţi parlamentari care au crezut în promisiunile preşedintelui PSD Liviu Dragnea şi-au dat seama că niciunul dintre marile proiecte nu se va pune în practică.

„Constatăm că situaţia devine din ce în ce mai critică şi prin prezentarea proiectului Legii bugetului pentru anul 2019, unde investiţiile pentru dezvoltare au alocate sume nesemnificative, iar sarcina Guvernului pentru asistenţa socială este transferată, fără asigurarea finanţării necesare, autorităţilor locale.

De fapt, Guvernul PSD – ALDE, pentru a încerca să rămână în limitele de deficit bugetar, trimite în curtea autorităţilor locale povara pentru ceea ce «nu se închide», de unde şi nemulţumirea primarilor din toate partidele, inclusiv din PSD” a evidenţiat Angelica Fădor.

Ea a explicat că situaţia legată de bugetul pentru anul 2019, neadoptat nici la această dată, va duce la un blocaj în administraţia locală, va limita drastic posibilitatea continuării proiectelor investiţionale locale şi va duce în scurt timp la incapacitatea de plată a primăriilor, cu efecte greu de estimat.

„După ce a cheltuit nesăbuit în anii anteriori, coaliţia PSD – ALDE a ajuns la fundul sacului, iar acum populaţia va avea de suferit pentru că în loc să beneficieze de proiecte de dezvoltare va mai bifa un an în care nu se face nimic” a spus deputatul liberal.

Angelica Fădor a atras atenţia că deja se poate spune că nu se face nimic pentru Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, pentru că are prevăzută finanţare care ar asigura construcţia a 200 metri liniari, iar judeţele Moldovei nu au nicio speranţă să beneficieze de infrastructură rutieră rapidă, pentru drumurile naţionale bugetul CNAIR este subdimensionat, în timp ce şoselele deja afectate de această iarnă grea vor rămâne cu gropi care se vor adânci şi se vor înmulţi, în timp ce alocările pentru drumurile judeţene, şi acestea insuficiente, au fost făcute după criterii  de neînţeles.

„Coaliţia PSD – ALDE ne transmite prin proiectul de buget că şi anul 2019 este un an ratat al guvernării, aşa cum a fost ratat şi Anul Centenarului Unirii.

Din păcate, încep să cred că Liviu Dragnea are dreptate să spună că totul se va rezolva începând din anul 2022, pentru că minim 3 ani va avea nevoie un guvern responsabil pentru a repara ceea ce au stricat Guvernele Dragnea din 2016 şi până acum” a conchis Angelica Fădor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: