Alexandru Băişanu anunţă că a negociat suplimentarea sumei pentru centura rutieră a Sucevei, bani pentru centura Rădăuţiului şi cea a Fălticeniului

Vicepreşedintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a anunţat, miercuri seara, că participase, în după-amiaza zilei de miercuri, la o negociere cu parteneri din PSD privind sumele prevăzute în bugetul de stat pentru 2019 în domeniul infrastructurii de transport.

Potrivit lui Băişanu, în urma negocierilor, la care au participat şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, s-a căzut de acord pentru alocarea de sume suplimentare pentru judeţul Suceava.

„Le-am explicat, cu argumente, că e nevoie ca la şoseaua de centură să fie alocată întreaga sumă contractată, de 61,2 milioane de lei, pentru că lucrarea trebuie să fie finalizată până în luna iunie şi că o eventuală rectificare bugetară poate fi făcută abia după luna iulie” a spus Băişanu.

Deputatul sucevean a menţionat că astfel s-a convenit să fie prevăzută în buget întreaga sumă, şi nu doar 47 de milioane de lei, cât era suma iniţială din proiect.

Totodată, în cadrul negocierilor s-a stabilit că pentru şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi se va aloca suma de 35,3 milioane de lei, din totalul de 189 de milioane de lei, ţinând cont că investiţia urmează să se finalizeze în 2020.

Alexandru Băişanu a cerut şi obţinut şi fonduri pentru centura municipiului Fălticeni.

„S-a prins un milion de lei pentru refacerea studiului de fezabilitate, iar după aceasta se vor aloca 200 de milioane de lei credite angajament pentru această investiţie” a precizat Băişanu.

 El a menţionat că a insistat să discute aceste aspecte în cadrul conducerii coaliţiei de guvernare, pentru că a constatat că în proiectul de buget nu erau incluse sumele necesare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: