Băişanu, în plenul Parlamentului atenţionează Guvernul că alocarea de bani pentru marea infrastructură în Moldova şi Bucovina este de zero lei

Vrem să dăm Moldova altcuiva şi vrem să o lăsăm în stare de înapoiere maximă?

Vicepreşedintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a atenţionat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că Guvernul alocă zero lei pentru investiţii de mare infrastructură în Moldova şi Bucovina, cerând parlamentarilor din judeţele Moldovei să se unească şi să solicite guvernului banii pe pentru investiţii în aceste regiuni.

„Este un semnal de alarmă tras Guvernului României, pe care l-am tras şi pe vremea guvernului PDL, al guvernării USL şi o fac şi acum. Lucrurile sunt foarte simple şi în văzul tuturor. Stimaţi colegi guvernanţi, stimaţi parlamentari, dragi colegi. În România există şi Moldova, şi Bucovina. Ele există nu numai când sărbătorim centenare, ci există în fiecare zi” a spus Băişanu.

El a arătat că Parlamentul are în program în aceste săptămâni dezbatarea bugetului României pe 2019. „Din nefericire, la o simplă analiză pe care am făcut-o vizavi de investiţiile, de fondurile alocate în România pe mare infrastructură, am găsit o sumă de peste 37 de miliarde de lei. Drama apare atunci când am văzut că în Bucovina şi Moldova alocările au fost de zero lei. Marea majoritate a fondurilor se duc în Ardeal şi la Bucureşti. Nu cred că e corect, nu cred că e normal şi, dacă vrem să dăm Moldova altcuiva, vrem să o lăsăm într-o stare de înapoiere maximă, vrem să-i tăiem aripile din punct de vedere economic, turistic, din punct de vedere al dezvoltării, să continuăm la fel, să alocăm tot zero pe mare infrastructură în Moldova şi cu siguranţă, domnilor care aţi guvernat România de 28 de ani şi până acum veţi fi foarte fericiţi de ceea ce nu aţi făcut” a spus Băişanu.

El a spus că Moldova are nevoie de infrastructură mare, că Moldova are nevoie de autostrada Ungheni – Tg. Mureş, că Moldova are nevoie de drumul rapid Siret – Bucureşti şi de şosele de centură.

Băişanu a spus că şoseaua de centură de la Suceava e făcută în proporţie de 84%, mai are puţin să fie terminată, dar asta nu se întâmplă de 12 ani şi că este ruşinos că s-a ajuns într-o astfel de situaţie.

„În consecinţă, îi rog pe toţi colegii parlamentari, indiferent de partidul din care fac parte, care provin din Moldova, să se unească şi să impună atualului guvern investiţii majore în Moldova” a conchis Băişanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: