Poduri degradate din cauza sării folosite pentru deszăpezire, un pericol pentru localnici

Mai multe poduri de pe drumurile naţionale din Suceava s-au degradat în timpul iernii din cauza sării folosite pentru deszăpezire. Imagini cu un pod rupt pe DN 17A, între localităţile Marginea şi Suceviţa, şi cu un altul care pune în pericol siguranţa localnicilor din Solca au fost postate pe Facebook.

Mai multe fotografii care arată cât de gravă este starea unui pod situat pe Drumul Naţional 17 A, între localităţile Marginea şi Suceviţa, au fost postate pe Facebook, pe un grup de trafic din judeţul Suceava.

Fotografiile ilustrează starea deplorabilă a balustradelor de protecţie ale podului, pe un sens de mers acestea fiind mâncate de rugină, rupte şi în pericol să cadă în apă.

Autorităţile au instalat panouri de limitare a vitezei la 30 km/h, situate pe intrările pe pod, şi spun că problema este una veche, podul are nevoie de o reparaţie capitală, expertiza acestuia şi scoaterea la licitaţie a lucrărilor fiind programate pentru anul 2019.

„Podul este unul foarte vechi. Nu este problemă numai aici la Suceviţa, mai avem probleme şi la Vicovu de Sus, la Solca, aceeaşi problemă a fost şi la Milişăuţi: podurile sunt din anii ´60 – ‘64 şi toate podurile acestea ar trebui să intre în reabilitare. Pentru a intra în reabilitare s-au făcut o serie de expertize, o parte s-a terminat şi urmează licitaţii, iar pentru o altă parte aşteptăm expertizele, pentru că fără expertize nu putem face nimic. Toate lucrările depind de Regionala Iaşi. Noi o să încercăm să facem o cosmetizare, dar nu asta este soluţia. Trebuie făcute reparaţii capitale” a declarat, pentru corespondentul Mediafax, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Suceava, Cristian Huţanu.

Conducerea Secţiei Drumuri Naţionale Suceava spune că problemele au apărut din cauza materialelor antiderapante care sunt folosite pentru deszăpezire, într-o situaţie gravă fiind şi un pod aflat în interiorul localităţii Solca, pe DN 2E, unde trotuarele se află într-o stare avansată de degradare.

„La toate podurile, din cauza cantităţilor mari de sare care cu care se acţionează pe timp de iarnă, avem probleme cu trotuarele. Facem tot posibilul pentru a asigura siguranţa participanţilor în trafic, dar probleme există. Avem probleme mari la intrare în Solca, unde este un pod cu trotuare periculoase, sunt pline de gropi. Am pus şi acolo panouri de avertizare şi limitare a vitezei, dar trebuie găsite soluţii rapid” a mai spus şeful Secţiei Drumuri Naţionale Suceava, Cristian Huţanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: